Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Tüm Yurtta Olduğu Gibi, 19 Eylül Gaziler Günü; Eğirdir’de Coşkuyla Kutlandı

Tüm Yurtta Olduğu Gibi, 19 Eylül Gaziler Günü; Eğirdir’de Coşkuyla Kutlandı

ISPARTA 19.09.2023 17:05:00 0
Tüm Yurtta Olduğu Gibi, 19 Eylül Gaziler Günü;  Eğirdir’de Coşkuyla Kutlandı

19 Eylül 1921 tarihinde Mustafa Kemal ATATÜRK’e Mareşal ve Gazi unvanının verilmesiyle her sene kutlanmaya başlayan Gaziler günü programı,  bugün saat 09:00’da Eğirdir Kaymakamı Adem ÇELİK, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ahmet AŞIK, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Erhan SAVRAN, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Eğirdir Temsilcisi Hüseyin KOÇASLAN, Daire müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, siyasiler ve vatandaşların katılımı ile geçekleşti. 

 Atatürk anıtına çelenklerin sunulmasının ardından ülkemizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal eden Şehitlerimiz anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımız söylenildi.

Günün anlam ve önemini dair konuşmayı, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Eğirdir Temsilcisi Hüseyin KOÇASLAN gerçekleştirdi. Koçaslan konuşmasında özetle; ’19 eylül Gaziler Günü; Savaş meydanlarında canını ortaya koyarak aziz milletine ve vatanına hizmet eden gazilerin şeref günüdür. Bugün gazi olmanın gurur ve kıvancını büyük bir coşku ile yaşıyoruz.’ dedi. Sözlerine, ‘Yokluktan var edilen bir ordu ile gerçekleştirilen Sakarya Meydan Muharebesi, Kurtuluş Savaşı’nın seyrini değiştirerek bugün hür ve bağımsız Türk devletinin yolunu açmıştır.  19 Eylül; Ülkmizin bekası için Suriye’de teröristleri hendeklere gömen Zeytin Dalı Harekatı gazilerinin, demokrasi için 15 Temmuz’da tankların önüne siper olan gazilerin şeref ve kahramanlık günüdür. Şehitlik göze alınmadan gazi olunmaz. Şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Eğirdir Temsilcisi olarak ebedi başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk ve Silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan gazilerimizi rahmet ve saygıyla anar, hayatta olan gazilerimize sağlık ve mutluluklar dilerim.’ İfadelerini kullandı.

19 Eylül Gaziler Günü kutlama programı çerçevesinde Gaziler Derneğine de  ziyaret gerçekleştirildi.  Eğirdir Kaymakamı Adem ÇELİK, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ahmet Aşık  ve  Eğirdir Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Erhan SAVRAN, günün anısına Gaziler Derneğinin Özel Anı Defterine mesajlarını yazdılar. Toplu fotoğraf çekiminin ardından program sona erdi. 

 

 


Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °