Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Isparta Şubesi Başkanı Hayati Yıldız; Zam da Vermeyin Fiyatları da Artırmayın!

Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Isparta Şubesi Başkanı Hayati Yıldız; Zam da Vermeyin Fiyatları da Artırmayın!

ISPARTA 8.01.2023 17:43:00 0
Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Isparta Şubesi Başkanı Hayati Yıldız;  Zam da Vermeyin  Fiyatları da Artırmayın!

Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Isparta Şubesi Başkanı Hayati Yıldız, emeklilere verilen % 30’luk zammın iyi ancak yeterli olmadığını belirterek; “Biz aslında zam falan istemiyoruz. Bize zam verilince herşeyin fiyatı afaki derecede artıyor. Verilen zamlar kısa zamanda yok olup gidiyor. Onun için Bize zam da vermesinler, fiyatları da artırmasınlar” dedi. 

Emeklilerin maaşlarına enflasyon oranında zam yapılmasından çok şuanda intibak düzenlemesi konusunun ön planda olduğunu ve böyle bir adımın 2000 yılından sonra emekli olanlara rahat bir nefes aldıracağını ifade eden Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Isparta Şubesi Başkanı Hayati Yıldız, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “EYT, emekli aylıklarına zam oranının yüzde 30'a yükseltilmesi, en düşük aylığının 5 bin 500 liraya çıkartılması adımları, intibak düzenlemesi ve bayram ikramiyesindeki artışla daha sevindirici bir duruma getirilmelidir.  

Emekli maaşlarındaki artış tabiki memnuniyet vericidir. Ancak, emekli aylıklarına zam oranının yüzde 25'den yüzde 30'a, 3 bin 500 lira olan en düşük emekli aylığının da 5 bin 500 liraya yükseltmesini olumlu bulmakla birlikte eksik görüyoruz. EYT, emekli aylıklarına zam oranının yüzde 30'a yükseltilmesi, en düşük aylığın 5 bin 500 liraya çıkartılması adımları, intibak düzenlemesi ve bayram ikramiyesindeki artışla taçlandırılmalı. Milyonlarca emekli, intibak düzenlemesinin EYT düzenlemesiyle birlikte TBMM'ye sunulmasını dört gözle beklemektedir” dedi. 


Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °