Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

Tüm Emekliler KONUT İşine Giriyor

Tüm Emekliler KONUT İşine Giriyor

ISPARTA 8.08.2023 19:58:00 0
Tüm Emekliler  KONUT İşine Giriyor

YUNUS ÖZLER – ÖZEL HABER 

Tüm Emekliler Derneği Isparta Şubesi Başkanı Hayati Yıldız, şuanda arsa arayışına girdiklerini belirterek; “Emeklilerimize yönelik ucuz konut edindirme çalışmasına başlamış bulunuyoruz. İlk etapta 150 emeklimize ev sahibi yapacağız” dedi. 

Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Isparta Şubesi Başkanı Hayati Yıldız, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Bilindiği gibi, günümüz ekonomisi çok kötü. Şartlar çok ağır. Eskiden, emekli olan bir arkadaşımız aldığı tazminatla başını sokacak bir ev alabiliyordu. Şimdi ise bir odasını bile alamıyor. Evler 2 – 3 milyon lirayı açtı. 

“KULEÖNÜ, GÖNEN VE 

ATABEY’DE ARSA ARIYORUZ”

Biz de emeklilerimizin bu zor durumunu göz önüne olarak Tüm Emekliler Derneği Isparta Şubesi olarak ‘Konut’ projesi başlattık. Bu konuda arsa çalışmalarımıza başladık. Isparta merkeze yakın olması nedeniyle Kuleönü Kasabası, Gönen ve Atabey ilçelerinde konut projemize uygun arsa arıyoruz.

“İLK ETAPTA 150 EMEKLİMİZİ 

EV SAHİBİ YAPACAĞIZ” 

Konut projemiz iki etaptan oluşacak olup, ilk etapta 150 emeklimizi ev sahibi yapmak istiyoruz. İkinci etapta ise bu sayıyı daha da artıracağız. Eğer, talep daha çok olursa projemizin üçüncü etabını da yapacağız. Bu konuda derneğimize konut başvuruları başladı ve şuana kadar başvuran sayısı 80’i geçmiş durumda. 

“KONUTLAR 6 YILDA BİTMİŞ OLACAK” 

Konutlarımız 90 metrekare olup, 2+1 şeklinde inşa edilecek ve bir yılı opsiyonlu olmak üzere yani 5+1 şeklinde toplam 6 yılda tamamlanacak şekilde inşa edilecektir. Burada amacımız, emeklilerimizi böylesine zor ekonomik bir ortamda en düşük fiyatla ev sahibi yapabilmektir” dedi. 

 


Anahtar Kelimeler: Emekliler KONUT İşine Giriyor
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °