Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Tüm Emekliler Derneği Isparta Şubesi Başkanı Hayati Yıldız; Bu Rakamları Kabul Etmemiz Mümkün Değildir!

Tüm Emekliler Derneği Isparta Şubesi Başkanı Hayati Yıldız; Bu Rakamları Kabul Etmemiz Mümkün Değildir!

ISPARTA 10.07.2023 21:28:00 0
Tüm Emekliler Derneği Isparta Şubesi Başkanı Hayati Yıldız;  Bu Rakamları  Kabul Etmemiz  Mümkün Değildir!

Tüm Emekliler Derneği Isparta Şubesi Başkanı Hayati Yıldız, emekli maaşlarına yapılan zammın ardından birçok emeklinin maaşının en düşük seviyeye sabitlendiğini belirterek; “Yetkililerden ricam bu insanların haklarının yenmemesidir. Zira bu maaşların kabul edilmesi mümkün değildir" dedi.

Emekli aylıklarına yüzde 25 zam öngören kanun teklifi Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilmesinin ardından geçtiğimiz gün TBMM genel kurulundan da geçti. Memur, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 25 zam verilirken, yüzde 25 zamdan 2023 yılından önce ve 2023 Ocak ayında emekli aylığı bağlanmış kişiler yararlanabilecek. 

BAŞKAN YILDIZ; “EMEKLİLERİN 

ÖLMELERİNİ Mİ BEKLİYORSUNUZUZ?

Yaşanan gelişmeler öncesi iktidar, emeklilerin yarısından fazlasının en düşük aylık olan 7 bin 500 lirada eşitlenmesi nedeniyle 'daha fazla prim ödeyenler için yeni bir düzenleme yapılacağını' duyurmuştu. Ancak en düşük aylık olan 7 bin 500 liranın artıp artmayacağı, artarsa ne kadar olacağı konusunda iktidardan net bir açıklama yok.

EMEKLİ KÖK AYLIĞI

Böylece, yüzde 25'lik zam emeklilerin kök aylıklarına uygulanacak. Örneğin, kök aylığı 6 bin lira olan 7 bin 500 TL emekli aylığı ödenmekte olan bir kişinin maaş zammı 6 bin liralık kök aylığa yapılacak. Böylece söz konusu kişi 7 bin 500 TL emekli aylığı almaya devam edecek.

“BİR AKŞAM YEMEĞİNDE EMEKLİNİN

MAAŞI KADAR HESAP ÖDÜYORLAR” 

Emekli maaşı zammına ilişkin ise tepkiler büyümeye devam ederken, bu konuda bir tepki de Tüm Emekliler Derneği Isparta Şubesi Başkanı Hayati Yıldız’dan geldi. Başkan Yıldız; “Emeklilerin maaşlarında kesinlikle yeni iyileştirme şart. Sürünsün mü bu insanlar? Ölmelerini mi bekliyoruz? Benim vicdanım sızlıyor bu kadar düşük maaşları görünce. Yetkililerden ricam, zamanında Türkiye için çalışan bu insanların haklarının yenmemesi. Bir akşam yemeğinde 7 bin 500 TL yemek parası ödeyenler, emeklilerin 1 ay geçireceği emekli aylığını 7 bin 500 TL’de sabitliyor. Bunu anlamak mümkün değildir” dedi. 

 

 

 


Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °