Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

TÜM EMEK DER Isparta Şube Başkanı Hayati Yıldız da Katıldı; İşte O Başkanlar Kurulu Bildirisi

TÜM EMEK DER Isparta Şube Başkanı Hayati Yıldız da Katıldı; İşte O Başkanlar Kurulu Bildirisi

ISPARTA 16.02.2023 15:27:00 0
TÜM EMEK DER Isparta Şube Başkanı Hayati Yıldız da Katıldı;  İşte O Başkanlar  Kurulu  Bildirisi

Kısa adı TÜM MEK DER olan Tüm Emekliler Derneği Genel Merkez 2023 yılı 1. Başkanlar Kurulu toplantısı geçtiğimiz ay Genel Merkez toplantı salonunda yapıldı. Toplantıya, Derneğin Isparta Şubesi Başkanı Hayati Yıldız da katıldı. 

Başkan Yıldız, toplantıda emeklilerle ilgili son derece önemli konular görüşüldüğünü ve emeklilerin sorunlarının takipçisi olacaklarını bildirdi. Toplantı sonrası Başkanlar Kurulu Basın Bildirisi yayınlandığını ifade eden Başkan Yıldız, söz konusu bildiriyi basınla paylaştı.

İŞTE O BAŞKANLAR 

KURULU BİLDİRİSİ 

Tüm Emekliler Derneği (Tüm Emek Der ) Genel Merkezi il ve ilçelerde hizmet yürüttüğü 60 şube başkanı ile 17 Ocak 2023 Salı günü Başkanlar Kurulu toplantısı yapılmıştır.

Başkanlar Kurulu toplantısında Türkiye’nin dört bir yanından gelen Şube Başkanları kendi illeri ve ilçelerindeki Emeklilerin yöre sorunlarını ve taleplerini dile getirmişlerdir.

SEYYANEN BİR ARTIŞ

REFAH PAYI İSTİYORUZ

Talebimiz temel ihtiyaç artış ve artı milli gelirden refah payı düşünülerek maaş artış verilmesidir. Emeklinin % 80’i yoksulluğun değil açlık sınırı altıda emekli maaşı ile geçim mücadelesi vermektedir. Siyasiler sorumluluğu bürokratlara yüklemekteler biz siyasileri seçtik bürokratları değil. 

BUGÜN EMEKLİLİKTE ÜÇ AYRI

YASAYA GÖRE MAAŞ BAĞLANMAKTADIR

MİLYONLARCA EMEKLİ İNTİBAK BEKLEMEKTEDİR

Tüm Emeklileri kapsayan hizmet ve prime dayalı bir intibak yasası çıkartılarak yasalarla getirilen farklılıkların giderilmesi talebimizdir.

5510 sayılı yasada 25 yıl bir fiil hizmet ve ödenen pirime dayalı bir emekli sistemi ( norm ve standart birliği) getirilmesini istiyoruz. Tüm emekliyi kapsayan taban aylığı asgari ücret olan hizmet ve pirime dayalı norm ve standart birliği getirecek her prim günü eşit dönelerle değerlendirilen bir intibak istiyoruz.

SAĞLIK GİBİ ANAYASAL HAK OLAN BİR ALANDA

KATKI PAYLARININ KALDIRILMASINI İSTİYORUZ

Biz emekliler olarak sağlıkta ödediğimiz katkı payları bizlerin aile bütçesini zor duruma düşürmektedir, Sağlıkta katkı payının kaldırılmasını talep ediyoruz.

Devlet ve üniversite hastanelerinde teşhis, tedavi görüntüleme, laboratuvar ve ameliyat randevularının daha kısa sürede verilmesi için gerekli düzenleme ve çalışmaların yapılması bekliyoruz.

SENDİKALAŞMAK İSTİYORUZ

Emeklilere Sendikalaşma hakkının verilmesini bunun için gerekli yasaların çıkarılmasını siyasi partiler den istiyor, bu konuda Anayasa düzenlemesi talep ediyoruz. Bizlerde zam pazarlığı yapmak istiyoruz.

TÜM EMEK DER OLARAK 

TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Sosyal hukuk devletimizden emekliler olarak geçinebileceğimiz bir maaş, huzurla alabileceğimiz katkısız sağlık hizmeti almak istiyoruz.

Tüm Emekliler Derneği olarak Emekli, Dul ve yetimlerimizin talepleri isteklerini her platformda yazılı ve sözlü olarak dile getireceğiz.

Emeklilerin Tüm Emeklileri Derneği (Tüm Emek Der) bünyesinde toplanmaları, emeklilerin istek ve talepleri için güç birliği sağlayacaktır. Tüm Emek Der Başkanlar Kurulu olarak Saygılarımızı sunarız.”

 


Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °