Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

Tüm Emek Der Başkanlar Kurulu: Milyonlarca Emekli İntibak Bekliyor

Tüm Emek Der Başkanlar Kurulu: Milyonlarca Emekli İntibak Bekliyor

ISPARTA 14.09.2023 18:48:00 0
Tüm Emek Der Başkanlar Kurulu: Milyonlarca Emekli  İntibak Bekliyor

Tüm Emekliler Derneği (Tüm Emek Der) Genel Merkezi il ve ilçelerde hizmet yürüttüğü 60 şube başkanı ile 14 Eylül 2023 Perşembe günü Ankara’da Başkanlar Kurulu toplantısı yapıldı. Toplantıya Isparta Şube Başkanı Hayati Yıldız da katıldı. 

Başkanlar Kurulu toplantısında Türkiye’nin dört bir yanından gelen Şube Başkanları kendi illeri ve ilçelerindeki Emeklilerin yöre sorunlarını ve taleplerini dile getirmişlerdir. Dernek çalışmaların değerlendirildiği, Emeklilerin sorunlarının ve sorunların çözümüne ilişkin önerilerin görüşüldüğü, istişarelerin yapıldığı toplantıda şu kararlar alındı:

“EMEKLİLERİN BEKLİYECEK GÜCÜ KALMAMIŞTIR”

Emekli zamları için yetkililer Ekim ayına görüşülecek demektedir. Emeklilerin bekleyecek gücü kalmamıştır. Ağustos Ayı TÜFE’si % 9,09 açıklanmış 2023 Temmuz’la beraber toplam %19, 44 olmuştur. Emeklilerin bu iki ayda maaşı TÜFE kayıtlarına göre %20 çarşı pazara göre %50 erimiştir, 15 Milyon emeklinin ortalama aylığı 8500 TL % 85’ i asgari ücretin altında maaşla geçim mücadelesi vermektedirler.

Temmuz 2023 yapılan % 25 artıştan altı buçuk milyon emekli dul ve yetim yararlanamamıştır.

MİLYONLARCA EMEKLİ İNTİBAK BEKLİYOR

Mevcut Tüm Emeklileri kapsayan hizmet ve prime dayalı bir intibak yasası çıkartılarak yasalarla getirilen farklılıkların giderilmesi talebimizdir.

Emekliliğin yaşa değil, 25 yıl bir fiil hizmet ve ödenen pirime dayalı bir emeklilik sistemi (norm ve standart birliği) getirilmesini istiyoruz. Tüm emekliyi kapsayan taban aylığı Asgari ücret olan, hizmet ve pirime dayalı norm ve standart birliği getirecek her prim günü eşit dönelerle belirlenen ABO ile (eşit prime eşit hizmete eşit prim matrağına eşit emekli aylığı olan) bir intibak istiyoruz. Emeklilere verilen artışlar piyasayı canlandırır emekli harcamasını temel gıdaya harcar çarşıya pazara hareket gelir. Emeklilik emeğin Alın terinin ödenen priminin hakkıdır.

8077 TL BİZ EMEKLİLEREDE UYGULANSIN

TÜM EMEKLİLER OLARAK 8077 TL’ LİK ARTIŞIN HİZMET VE PRİME GÖRE EMEKLİLERE UYGULANMASINI İSTİYORUZ.

SAĞLIK GİBİ ANAYASAL HAK OLAN BİR ALANDA KATKI PAYLARININ KALDIRILMASINI İSTİYORUZ.

Biz emekliler olarak sağlıkta ödediğimiz katkı payları bizlerin aile bütçesini zor duruma düşürmektedir, 25-30 sene primini ödediğimiz Sağlık da ki katkı paylarının kaldırılmasını talep ediyoruz.

Devlet ve üniversite hastanelerinde teşhis, tedavi görüntüleme, laboratuvar ve ameliyat randevularının daha kısa sürede verilmesi için gerekli düzenleme ve çalışmaların yapılması bekliyoruz.

TÜM EMEK DER OLARAK TAKİBİ BIRAKMAYACAĞIZ

Sosyal hukuk devletimizden emekliler olarak geçinebileceğimiz bir maaş, huzurla alabileceğimiz katkısız sağlık hizmeti almak istiyoruz.

Tüm Emekliler Derneği olarak Emekli, Dul ve Yetimlerimizin talepleri isteklerini her platformda yazılı ve sözlü olarak dile getireceğiz.

Emeklilerin Tüm Emeklileri Derneği (Tüm Emek Der) bünyesinde toplanmaları, emeklilerin istek ve talepleri için güç birliği sağlayacaktır. Tüm Emek Der Başkanlar Kurulu olarak Saygılarımızı sunarız.”

TOPLANTIDAN GÖRÜNTÜLER; 

 

 


Çarşamba 21.6 ° / 8.4 °
Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °