Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

Tüm Detaylar Bu Haberde İYİ Parti Isparta İl Kongresinde; Hasan Büyükçam İle Devam…

Tüm Detaylar Bu Haberde İYİ Parti Isparta İl Kongresinde; Hasan Büyükçam İle Devam…

ISPARTA 7.01.2023 21:58:00 0
Tüm Detaylar Bu Haberde  İYİ Parti Isparta İl Kongresinde;   Hasan Büyükçam  İle Devam…

Haber: Yunus ÖZLER 

Bu haberi bu kadar ayrıntılı olarak ilk defa medya32.com’da okuyorsunuz. 

İYİ Parti Isparta İl Başkanlığı 3. Olağan Kongresi bugün gerçekleştirildi. Kongrede yapılan ve partinin Kurucu İl Bakanı Mustafa Şimşek’in de saygıyla anıldığı kongrede mevcut Başkan Hasan Büyükçam ile eski İl Başkanlarından Mehmet Yılmaz Ertekin olmak üzere iki adayın yarıştığı kongrede Büyükçam 366 oyla tekrar İl Başkanı olurken, Mehmet Yılmaz Ertekin ise 174 oyda kaldı. 

Siyasi geçmişi henüz beş yıl öncesine dayanmasına rağmen gerek Türkiye genelinde gerek Isparta’da büyük bir atılım yapan ve son yapılan genel seçimlerde Isparta’da ikinci parti konumuna gelen İYİ Parti’nin İl Başkanlığı ikinci olağan genel kurulu gerçekleştirildi.

KONGREYE YOĞUN KATILIM 

Bugün saat 12.00’de Isparta Meydan AVM Kültür Merkezinde başlayan kongreye; İYİ Parti Kurucular Kurulu ve Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, Genel Başkan Danışmanı ve Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar, Isparta Milletvekili A.Ö.C, CHP Isparta Milletvekili A. Adayı Yalım Halıcı, Uluborlu Belediye Başkanı Aziz Tuna, Isparta Esnaf Odaları Başkanı Ahmet Tural, Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Börekçi, il ve merkez ilçe Yönetim Kurulu üyeleri, MHP eski Milletvekili Mustafa Zorlu, Delegeler ve çok sayıda partili katıldı. 

RAPORLAR OKUNDU 

Kongrede ilk olarak Divan teşekkül ettirildi. Buna göre; Divan Başkanlığına İYİ Parti Kurucular Kurulu ve Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, Divan Başkan Yardımcılığına Genel Başkan Danışmanı ve Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar ve Katipliklere ise; Muhammet Hızıroğlu, Şener Toköz ve Mustafa Zorlu seçildiler. İl Başkanlığının faaliyet raporu ile gelir – gider hesap cetvelleri Ayşegül Yıldırım tarafından okundu ve oy birliği ile kabul edildi. 

ERTEKİN; “BU PARTİYİ BİZ KURDUK” 

Kongrede daha sonra İl Başkanlığına aday olan isimlere söz verildi. Bu doğrultuda kürsüye ilk olarak Mehmet Yılmaz Ertekin geldi. Ertekin konuşmasında; “Öncelikle, kurucu il başkanımız Mustafa Şimşek’i rahmetle anıyorum. Biz, bu partiyi Isparta’da onunla birlikte kurduk ve ilk hareketi birlikte başlattık. O zor günlerde elimizi taşın altına soktuk. 

“KAZANSAM DA KAYBETSEM DE PARTİM 

İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİM” 

Baskıcı rejime baş kaldırdık. Cesurlar hareketini başlattık. Demokrasi için yola çıktık. Benim aday olmamın tek sebebi tek adam rejimine karşı dik durmak içindir. Evet, ben aday oldum ve şuanda aday olarak karşınızdayım. Seçimi kazanırım veya kaybederim önemli değildir. 65 yaşında partimizin bir ferdi olarak çalışmaya devam edeceğim” dedi. 

BÜYÜKÇAM; “SİZLERDEN BİR KEZ 

DAHA GÖREV İSTİYORUM” 

Daha sonra kürsüye gelen mevcut İl Başkanı ve İl Başkan adayı Hasan Büyükçam da konuşmasında; “Partimizin 3. Olağan kongresine hoşgeldiniz. Mehmet Hocam benim hocamdır. Kendisi ne derse desin ben kendisine saygıda kusur etmeyeceğim. Kendisi, partimizin en zor günlerinde il başkanlığı yapmıştır. Evet ben de o dönemlerde Kurucu Merkez İlçe Başkanıydım. Bundan beş yıl önce cesur bir lider çıktı ve İYİ Partiyi kurdu. Bizler de onunla birlikte hareket ettik ve partimizi bugünlere getirdik. 

“TÜM TEŞKİLATLARIMIZ SAYGI 

VE SEVGİYLE SELAMLIYORUM” 

Bugün de 3. Kongremizi gerçekleştiriyoruz. Sizler buradasınız. Herkes burada. Atabey, Aksu, Eğirdir, Gelendost, Keçiborlu, Senirkent, Sütçüler, Ş. Karaağaç, Uluborlu, Yalvaç ve Y. Bademli İlçe Teşkilatlarımız burada. Hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Konuşmamı fazla uzatmayacağım. Sizlerden bugün bir kez daha görev istiyorum. Göreve geldiğimizde nasıl partimizi bu duruma getirmişsek yine bugünkü bulunduğu noktadan başlayıp partimizi çok güzel noktalara taşıyacağız” dedi. 

BAHŞİ; “ISPARTA’DAN 3 DEĞİL 

4 MİLLETVEKİLİ ÇIKARACAĞIZ”

İYİ Parti Kurucular Kurulu ve Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Antalya Milletvekili Feridun Bahşi de kongrede yaptığı konuşmada, Isparta’da 3 değil 4 Milletvekili çıkaracaklarını belirterek; “Biz Isparta’daki tüm Milletvekillerine talibiz. Çünkü biz birinci parti olacağız. Çünkü biz Türkiye’yi yöneteceğiz. Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener’i Başbakan yapacağız. Çok az kaldı arkadaşlar. Geliyor gelmekte olan” dedi. 

MERAL ŞİMŞEK’E EŞİNİN 

MAKAM FOTOĞRAFI HEDİYE EDİLDİ 

Kongreni sonunda ise Partinin Kurucu İl Başkanı Mustafa Şimşek’in eşi Meral Şimşek’e eşinin Ak Parti İl Başkanlığı Makamında çekilmiş fotoğrafının yer aldığı tablo hediye edildi. Verilen hediye karşısında duygulanan Meral Şimşek de konuşmasında, eşi Mustafa Şimşeğin bu davaya çok hizmetler verdiğini belirterek; “Allah mükafatını öbür tarafta verir inşallah” dedi.

BÜYÜKÇAM: 366 – ERTEKİN: 174

Kongrede yapılan konuşmaların ardından seçimlere geçildi ve mevcut İl Başkanı Hasan Büyükçam ile eski İl Başkanlarından Mehmet Yılmaz Ertekin olmak üzere iki adayın yarıştığı kongrede kullanılan oyların sayımı neticesinde; Hasan Büyükçam 366 oyla tekrar İli Başkanı olurken, diğer aday Mehmet Yılmaz Ertekin ise 174 oyda kaldı./YUNUS ÖZLER 


Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °