Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

Tüm ürünlerin satışları düşerken; O ürünlerin Satışı Patladı (!)

Tüm ürünlerin satışları düşerken; O ürünlerin Satışı Patladı (!)

ISPARTA 12.04.2020 13:13:00 0
Tüm ürünlerin satışları düşerken; 
O ürünlerin 
Satışı 
Patladı (!)
Yeni tip koronavirüs salgını (Covid-19) tüm dünyada hayatı felç ederken Türkiye’de 31 şehirde sokağa çıkma yasağı getirildi. İnsanların uzun süre evde kalması alışkanlıklarını ve ihtiyaçlarını da etkiledi. Bunların başında internetten alışverişler geliyor.
 
Türkiye’de Koronavirüsten dolayı son bir ayda internetten verilen sipariş oranı katlandı. Ekmek yapma makinelerine ilgi artarken valizlerin yüzüne bakan yok. Peki en çok rağbet gören ve gözden düşen maddeler neler?
Türkiye’de e-ticaret sektörüyle ilgili raporlar Mart 2020 arasında ülkedeki internetten alışverişleri inceleyerek yükseliş ve düşüşteki sektörleri ortaya çıkardı. En hızla artan kategorilerin başında yüzde 670 artış ile tek kullanımlık eldivenler geliyor.
TUVALET KAĞIDI VE TEMİZLİK
ÜRÜNLERİ DE YÜKSELİYOR
Tuvalet kağıdı Covid-19 salgınında insanların en çok stokladığı ürünlerin başında geliyor. Tuvalet kağıdı sektörü yüzde 264 büyürken el sabunu ve dezenfektan sektörü de yüzde 262 artış gösterdi.
İlk 100’de yer alan maddelerden birisi de saç boyası. Bir yılda sektör yüzde 115 gelişti. Kuaförlere gitmek sosyal mesafeye aykırı olduğundan artık kadınlar saçlarını evde boyamaya başladı.
EVDE SPOR MALZEMELERİ ARTIŞTA
Listenin üst sıralarında gıda ürünlerinin yoğun olması dikkat çekiyor. Çorba sektörü son bir yılda yüzde 397 büyürken bunu yüzde 386 ile pirinç ve yüzde 377 ile paketlenmiş hazır gıdalar takip ediyor. Sebze meyve ve süt ürünleri de ilk 10’da diğer sektörler. İnsanlar evde spor yapabilmek için bu yönde malzemeler de satın alıyor. Koşu bandı ve benzeri spor malzemeleri sektörü yüzde 307 büyüdü.
 

Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °