Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Tüm Emek Der 2022 Yılı 1. Başkanlar Kurulu Toplantısı Yapıldı; Isparta Şube Başkanı Hayati Yıldız Katıldı

Tüm Emek Der 2022 Yılı 1. Başkanlar Kurulu Toplantısı Yapıldı; Isparta Şube Başkanı Hayati Yıldız Katıldı

ISPARTA 15.05.2022 12:02:00 0
Tüm Emek Der 2022 Yılı 1. Başkanlar Kurulu Toplantısı Yapıldı; 
Isparta Şube 
Başkanı Hayati 
Yıldız Katıldı
Tüm İşçi Emeklileri Dul Ve Yetimleri Derneği (Tüm Emek Der ) Genel Merkezi İl Ve İlçelerde Hizmet Yürüttüğü 60 Şube Başkanı İle Başkanlar Kurulu Toplantısı Yapıldı. Söz konusu toplantıya Derneğin Isparta Şubesi Başkanı Hayati Yıldız da katıldı.
 
Başkanlar Kurulu Toplantısında Türkiye’nin Dört Bir Yanından Gelen Şube Başkanları Kendi İlleri Ve İlçelerindeki Emeklilerin Yöre Sorunlarını Ve Taleplerini Dile Getirdiler.
BAŞKANLAR KURULU SONUÇ BİLDİRGESİ
EMEKLİLİKTE ARZU EDİLEN SİSTEM
Güncel Yaşamın Çok Altında Kalan Emekli Aylıklarına Acilen Seyyanen Bir Artış Yapılması Emeklilikte Yaşlı Bir Emekli Ailesinin Sağlık  
Emekli Aylıklarının Alt Sınırı Asgari Ücretle Eşitlenerek Memur Maaş Kat Sayısına Uyumlu Olarak Zam Oranları Belirlenmelidir. Ssk Emeklileri de Halen Sistemde Olan Gösterge Sistemi Hayata Geçirilmelidir.
Emekli Ücret Artışları Enflasyona Değil Milli Gelire Endeksli Olmalıdır. Memur Katsayı Sistemi Ssk Ve Bağ-Kur Uygulanmalıdır.
Emeklilerin Ücretleri Arasındaki Farklılıklar Giderilmeli. Bunun İçin Ssk Ve Bağ-Kur Emeklilerine Eşit Hizmete Eşit Aylık Bağlama Oranı Verilen Tüm Emekliyi Kapsayan Bir İntibak Düzenlemesi Yapılmalı.
Emeklilik Hizmet Ve Prime Dayalı Değerlendirimeli Standart Birliği Sağlanmalı
Sağlık Hizmeti Daha Çok Yaşlılıkta Mecburen Alınan Bir Hizmettir, Katkı Payıları Kaldırılmalı Ve Sağlık Hizmetleri Ücretsiz Olmalı. Emekli Özel Hastahaneye Mahküm Edilmesin %200’ Lük Fark Tekrar Değerlendirilmeli
Emekliye Sendikalaşma Hakkı Tanınmalı Emekli Aylık Artışlarının Belirlenmesine de Hükümet Emekli Kuruluşlarıyla Müzakere Ederek, Emeklilere Toplu Pazarlık Hakkı Tanınmalıdır.
Bayram İkramiyelerinde Günün Şartlarına Getirilmeli Yıllık Artış Asgari Ücret Artışına Endekslenmelidir.
Türkiye Büyüyorsa İşçi Ve Bağkur Emekliside Büyümeden Payını Almalı Emekliler Arasında Ayrımcılık Yapılmamalı Memur Emeklisine Verilen Haklar Tüm Emeklilere Verilmeli Sosyal Güvenlikte Ayrımcılık Yapılmaması             
Emeklilere Ekonomik Ve Kültürel Sosyal Olanak Sunmak İktidarların En Önemli Görevidir.” Denildi.
 
 

Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °