Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

TÜGVA Isparta Temsilciliği Tarafından Isparta’da; İSRAİL Protestosu

TÜGVA Isparta Temsilciliği Tarafından Isparta’da; İSRAİL Protestosu

ISPARTA 18.04.2022 06:54:00 0
TÜGVA Isparta Temsilciliği Tarafından Isparta’da; 
İSRAİL 
Protestosu
Isparta’da TÜGVA Temsilciliği tarafından düzenlenen ve birçok sivil toplum kuruluşunun da katıldığı dün akşam teravih namazının ardından İsrail'e yönelik protesto eylemi gerçekleştirildi.

Kısa adı TÜGVA olan Türkiye Gençlik Vakfı Isparta Temsilciliği öncülüğünde düzenlenen programa İHH, AGD, Ensar, BURAK, Genç Hareket, Kadem, İnsan ve Medeniyet Hareketi temsilcileri de destek verdi. 
TERAVİH NAMAZINDAN SONRA
BASIN AÇIKLAMASI YAPTILAR
Dün akşam Teravih namazı sonrasında Ulu Cami önünde toplanan vatandaşlar, Türk ve Filistin bayrakları açarak, tekbir getirdi. Filistin halkı için de dua edildi. Ellerinde Filistin ve Türk bayrakları taşıyan grup, "Filistin yalnız değildir", "Kahrolsun İsrail" yazılı dövizlerle tepkilerini dile getirdi.
EĞRİ; “İSRAİL KİRLİ
EMELLERİNİN PEŞİNDE”
Söz konusu eylemi düzenleyen TÜGVA Isparta Temsilciliği adına basın açıklamasını TÜGVA İl Temsilci Yardımcısı ve İl Teşkilat Sorumlusu Samet Eğri okudu. Eğri, İsrail'in şiddetinin sabırları taşırdığını belirterek; “Yahudilerin bir bayramı olan Pesah, bu sene ramazan ayına denk geldi. Siyonist ideolojiye boğulmuş bazı lanetlenmiş gruplar, İsrail işgal kuvvetlerinin destekleriyle Mescid-i Aksa'da kurban kesmek istediler. Hahamlar ve Radikal gruplar Silsile Kubbesi'nde kurban takdimi çağrıları yaparak, geçtiğimiz günlerde uygulamaya çalıştılar. Ve bu kirli emeller neticesinde Mescidi Aksa'yı işgal girişiminde bulundular.
Resulullah'ın Miraca yükseldiği o mübarek beldede, Müslümanları yerlere düşürmeye niyet eden İsrail, yine Müslümanlara zulmetti. Öyle ki şeytanların bağlandığı mübarek ramazanda, şeytanlardan daha büyük şeytanlık yaptı. Herkesin kendine yakışanı yaptığı dünya imtihanında, İsrail yine kendisine yakışanı yaptı.

İSRAİL KENDİSİNE YAKIŞANI YAPTI!
-Çocuklara, kadınlara ve yaşlılara şiddet uyguladı. Ve hatta masumları öldürdü.
-Müslümanların kutsal mabetlerinden biri olan Mescid-i Aksa'yı yine Müslümanların kutsal günleri olan ramazan ayında işgale girişti.
-Tek silahları taş ve parmaklarından akıp taşa bulaşan kan olan müslümanlara, zulmetti.
-Zülme karşı dik duran Müslümanlara kahpece muamele etti.
İşgalcilerin zalimliğine ve zulmüne karşı ise Dünya ise her zamanki gibi sessiz…
Maide Suresi 78.ayette Cenab-ı Hakk bu aşağılık zulüm düzenini kuranların lanetlendiğini buyuruyor. Ey Müslüman, Allah'ın lanetlediği zalimler, mazlumlara zulmederken sessiz kalmak hangi vicdan ile bağdaşır? "Hangi günah sebebiyle öldürüldüğü" sorulan o masum çocuklar "İsrail'in bir kurşunu ve Müslüman'ın hep sessizliği" derse ne cevap vereceğiz? Filistin'li kardeşlerimizin onurlu ve şerefli direnişi devam ederken zulme sessiz kalmak bize yakışır mı?

HAYDİ BU ZULMÜ TÜM DÜNYAYA HAYKIRALIM!
İsrail'in son saldırısı neticesinde yüzlerce gazimiz, onlarca şehidimiz var. İlk kıbleyi namusu olarak görüp etten duvar ören kardeşlerimiz var.
Ümmetin çocukları öldürülüyor. İnsanlık tarihinin işlendiği en büyük zulümlerden biri işlenmeye devam ediyor. Dünya ise kendine yakışanı yapıyor. Dünya SESSİZ… Oysa Ukrayna'da ki zulme sessiz kalamamıştı. Zulmün her çeşidine karşıyız biz ve acı yarıştırmıyoruz. ACI, ACIDIR. Ukrayna'da da acı acıdır, Filistin'de de acıdır. Bizim için acının rengi, dili, dini yoktur. Fakat
DÜNYA FİLİSTİN'E SESSİZ…
Ancak biz biliyoruz ki, Müslümanlar hakka ve hakikata şahitlik ederler; Filistin’deki zulme de sessiz kalamazlar. Ve biz, bu bilinç ile bir kez daha haykırıyoruz ki;
İSRAİL BİR TERÖR DEVLETİDİR.
SİYONİSTLER BEBEK KATİLİDİR.
İSRAİLLİLER ZALİM İŞGALCİLERDİR.
VE ZALİMLER İÇİN YAŞASIN CEHENNEM.
ZALİMLER İÇİN YAŞASIN CEHENNEM.
ZALİMLER İÇİN YAŞASIN CEHENNEM!” dedi.
Basın açıklamasının ardından grup, dua edilmesiyle alandan ayrıldı.

Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °