Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Trilye’de Mutlaka Görmeniz Gereken Yerler

Trilye’de Mutlaka Görmeniz Gereken Yerler

GENEL 30.05.2023 12:10:00 0
Trilye’de Mutlaka  Görmeniz Gereken  Yerler

Trilye’de mutlaka görmeniz gereken yerler sayıca oldukça fazladır. Turistlerin ve yerli ziyaretçilerin dikkatini çeken bu yer sık olarak ziyaret edilen tatil beldelerinden biridir. 

İstanbul başta olmak üzere her yerden akın akın gelen ziyaretçiler bu yerin havası ve tarihi dokusu ile güzel bir tatil yapma imkanı bulur. Huzurlu ve uygun fiyatlı tatil yapma imkanı ile ziyaretçilerine ev sahipliği yapar. Doğa severlerin ilk durağı olan Trilye birbirinden farklı ulaşım imkanlarına sahiptir. Otobüs bileti ve uçak bileti satın alarak bu yere ulaşmak mümkündür. Ayrıca kişiye özel hizmet olan araç kiralama hizmeti ile doyasıya gezmek mümkündür. Havası ve suyu ile diğer tatil yerlerinden ayrılan Trilye dinlenme ve tazelenme yeri olarak bilinir. Hem fiyat olarak hem de konaklama ve yeme içme olanağı olarak pek çok farklı imkan sunar.

Trilye, Bursa’da Zeytinbağı ilçesinde yer alır. Küçük şirin bir belde olan Trilye kendine özgü yöresel yemek ve tatlıları ile ünlüdür. Farklı lezzetleri bir arada bulan ziyaretçiler ve turistler beklentilerin üst çok üstünde bir tatil keyfi yakalar. Trilye’ye birlikte yapılan geziler çok uygun fiyatlara mal olur. Bütçeyi sarsmayan olanakları ile kişilerin en değerli tatil yeri olarak göze çarpar. 

Trilye’de mutlaka gezilip görülmesi gereken yerler aşağıda maddeler halinde yer alır.

●       Trilye Fatih Cami.

●       Tarihi Avlulu Hamam.

●       Taş Mektep.

●       Dündar Evi 

●       Kemerli kilise.

●       Trilye Kültür Merkezi.

●       Aya Yani Manastırı

●       Tabut ev.

Trilye ve çevresinde Rumlardan kalan önemli dini yapılar vardır. Üç manastır, Yedi Kilise, Üç Ayazma ve Ortodoks Rum Mezarlığı gibi bu dini yapılar görsel olarak bulunduğu yere farklılık katar. Trilye küçük bir belde olmasına rağmen yoğun dini yapının görülmesi dine önem verildiği konusunda bir ipucu barındırır. Fatih Cami eski ismiyle Hagios Stephanos, 7’nci yüzyıl Bizans’ından kalma eski bir kilisedir. 1560'da kiliseye minare ve mihrap eklenerek bugünkü Fatih Camii meydana geldiği bilinir. Trilye limanına tepeden bakıldığında dikkat çekilen yapılarda biri Fatih Camisidir. Caminin bütünlüğü bozulmamış olması nedeniyle fazla dikkat çeker. Trilye’de mutlaka gezilip görülmesi gereken yer de Taş Mekteptir. Mektep 1839 yılında tazminat fermanı sonrası Batı tarzı düzenlemelerin yanı sıra hala Osmanlı Devleti’nin eğitim alanlarındaki izleri taşıyor olması değerli bir yapıt olmasına imkan sağlar. 

Dündar Evi genel olarak bakıldığında bir kiliseyi andırır. Genel olarak değinilecek olursa Yuannes Kilisesi adına yaptırılmış 19’uncu yüzyıl kilisesidir.  Duvarlarında taştan oyma Bizans işlemeleri bulunduğu için yapıt oldukça kıymetli bir şaheserdir. Mübadele sonrası özel mülk olan ele andığı bilinen bu Dündar Evi  hayat bulduğu dönemlerde Giritli bir ailenin yaşadığı bilinir. Zaman içerisinde burada yapılan çalışmalar ile ilk başta apart otel olması planlansa da eski güzelliği ile ortadadır. Kemerli Kilisenin 13’üncü yüzyıldan kalma olan yapılardan biri olduğu bilinir. Dünyanın en eski 3 kilisesi olduğuna dair bazı iddialar ortaya atılsa da genel olarak bakıldığında kilise bu iddiaların doğruluğunu kanıtlar. Kemerli Kilise bakire Meryem adına adanmış olduğu için oldukça kıymetlidir. Tabut ev yine Trilye’de var olan en eski ve değerli yapıtlardan biridir. Evin genel duruşu nedeniyle yerli halk bu yapıya tabut ismini uygun görür. Bu isim çok değişik ve zaman zaman korkutucu gelse de uzun dikdörtgene benzer yapısı çok fazla dikkat çeker. İki sokağın ortasında bulunan aşağı yukarı 200 yıllık çok eski tarihi bir yapıdır. 

TRİLYE GÖRSEL ŞÖLEN 

SUNAN HARİKULADE BİR YER

Trilye görsel şölen sunan harikulade bir yer olarak pek çok kişiyi ağırlar. Eski yapıları ile birlikte gezilen pazar ve çarşıları en güzel anıların birikmesine imkan sağlar. Çok eski ev mimari kültürünü görmek isteyen kişiler için ideal bir noktadır. Köy manzarası ile birlikte doğa seven kişiler için büyüleyici bir havaya sahiptir. Trilye pek çok yönden adını duyuran uygun fiyatlı tatil beldelerinden biri olan göz alıcı etkinliklere sahip bir yerdir. Bu kadar övgüyle bahsedilmesinin nedeni oldukça fazla gezilecek yerinin olmasıdır. Her bir yerin birbirinden farklı konseptinin olması mistik hava ile tarihi gezinti yaptırması mümkündür. Diğer turistik yerlerin sunmuş olduğu imkanlardan daha fazlasını sunma özelliğine sahiptir. Ziyaretçiler için özel olarak tasarlanmış konaklama yerleri, lezzetli yeme, içme alanları konfor ve uygun fiyatlı tatil yapmak imkanı sunar. 

Keşif yapmayı seven ve fotoğraf çekmeyi bir tutku haline getiren kişilerin daha kaliteli zaman geçirmesine imkan sağlar. Sanat eserini andıran fotoğraflar ve videoları ile zamanın bile eskitemediği yapıtları karelemek mümkündür. Belde var olan köylerin ve sokakların yürüyerek ulaşılabilmesi Trilye’de  oldukça sevilen bir etkinliktir. Eski zamanların dokusuna tanıklık etmek ve lezzetli yiyecekler ile güzel bir piknik yapmak Trilye’ye özel bir durumdur. Mükemmel ve göz alıcı görünüme sahip yapıların fotoğraflarını çekmek bir taşla iki kuşun vurulması gibi hem kültürel zenginliğin artırılması hem de güzel anıların birikmesine imkan sağlar. Trilye’de çok uygun fiyat ile güzel bir tatilin yapılması ziyaretçilerin beğendiği bir imkandır. Keşfedilecek yerlerin ve yapıların çokluğu ve göze hitap eden dinlenme yerlerinin bulunması ziyaretçilerin merak aynı zamanda hayranlık duygusunu tetikler.


Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °