Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

Trafik Cezalarına İndirim Geliyor

Trafik Cezalarına İndirim Geliyor

GÜNDEM 14.11.2022 09:12:00 0
Trafik Cezalarına İndirim Geliyor

Yeniden değerleme oranının çok yüksek gelmesi sonrası trafik cezalarına indirim getirilmesi ile ilgili yasal düzenleme yapılması bekleniyor.

 

Ak Parti, yeniden değerleme konusunda Cumhurbaşkanına yetki verilebilmesi için çalışmalara başlandı. Yüzde 122,9 olarak açıklanan yeniden değerleme sonrası vatandaşlar trafik cezaları ve diğer cezalar hakkında endişelenmeye başladı. Pasaport, sürücü belgesi, MTV, trafik cezaları gibi ödemeler bu orana göre belirleniyor.

Daha öncede MTV oranını aşağı çeken Cumhurbaşkanının trafik cezalarını indirme yetkisi bulunmuyor. Bu nedenle AK Parti kurmayları tarafından trafik cezalarına yönelik bir çalışmanın hazırlığına başladı. 11 Kasım 2022 21:18 Trafik cezalarına indirim geliyor Yeniden değerleme oranının çok yüksek gelmesi sonrası trafik cezalarına indirim getirilmesi ile ilgili yasal düzenleme yapılması bekleniyor.

İki farklı yöntemin ele alındığı bu konuda seçeneklerden biri MTV’de olduğu gibi trafik cezalarında da indirim yetkisi veren bir kanun değişikliği yapmak. Diğer formül ise cezaların yeniden değerleme oranı dışında yeni bir kritere göre yapılmasını sağlamak. Çalışma yapıldığı takdirde, 2023 yılında cezalarda uygulanacak yüzde 123’lük zam aşağı çekilebilecek.


Anahtar Kelimeler: Trafik Cezalarına İndirim Geliyor
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °