Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

Torosgaz’ın iade ödemesi askıya alındı!

Torosgaz’ın iade ödemesi askıya alındı!

ISPARTA 11.09.2018 10:00:00 0
Torosgaz’ın iade ödemesi askıya alındı!
Torosgaz firması, 2017 yılının Aralık ayında Isparta merkez ve Gönen İlçelerindeki abonelerine Sayaç Bağlantı Aparatları ve Sayaç Montaj Bedeli için iade ödemesi yapacağını duyurmuştu. Binlerce kişiden alınan banka bilgilerine ödemeler geçen süre zarfında yapılmadı. Torosgaz yetkilisi, EPDK’nın iade ödemesini askıya aldığını belirtti.
 
Torozgaz firması, 2017 yılının Aralık ayında internet sitesinden “Sayaç Bağlantı Aparatları ve Sayaç Montaj Bedeli İadeleri Duyurusu” başlığıyla ücret iadesi listesi yayınlamış ve yaptığı duyuruda  “Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunun 02.03.2017 Tarih ve 6955-3 sayılı kararı gereğince Isparta /Burdur/Gönen/Bucak doğal gaz dağıtım lisansı bölgesinde hak sahiplerine iade edilecek sayaç bağlantı aparatları 14,25 (ondört virgül yirmi beş) TL(KDV dahil) bedel ve sayaç montaj bedeli olarak da, EPDK tarafından 2017 yılı için belirlenen sayacı açma-kapama bedelinin %50’si olan 15,00 (onbeş) TL + KDV bedel toplamı olan 31,95 (otuzbir virgül doksanbeş) TL, iade edilecek miktar ve kimlere hangi belgelerin ibrazı ile iade yapılacağına dair isim listesi, talep edilen belgeler, iade edilecek bedel konusundaki listeler açıklanmıştır. Isparta, Burdur, Bucak ve Gönen şehirlerindeki abone merkezlerinde hak sahiplerinin isimlerini gösterir listeler bulunmaktadır. Abone merkezlerimizden listeleri kontrol ederek iade işlemlerinizi başlatabilirsiniz” demişti.
YETKİLİLERDEN AÇIKLAMA
Duyurunun ardından listede yer alan binlerce kişi Torosgaz’a giderek, banka hesap bilgilerinin yer aldığı bir evrak doldurdu. Fakat geçen süre zarfında hesap numaralarına herhangi bir ödeme yapılmadı. Gülses Muhabirine konuşan Torosgaz yetkilisi iade ödemelerinin askıya alındığını belirterek, “Ödemeler için kesinleşen bir tarih yoktu. Vatandaşlardan banka bilgileri de alınırken ödeme konusunda kesin bir durum yok denilmişti. İade ödemesi birkaç gaz şirketini ilgilendiriyordu. Zaten geri verip faturadan alınması gibi bir durum söz konusu olacaktı. O yüzden EPDK süreci askıya aldı” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °