Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Toplu Alanlarda Maske Takılması: Artık Mecburi!

Toplu Alanlarda Maske Takılması: Artık Mecburi!

ISPARTA 3.04.2020 20:56:00 0
Toplu Alanlarda Maske Takılması: 
Artık 
Mecburi!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dışarıya çıkmak zorunda kalan vatandaşlar için yarından itibaren pazar yerleri ve marketler gibi insanların toplu şekilde bulunduğu tüm alanlarda herkesin maske takması zorunlu olacağını açıkladı.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bilim Kurulu Toplantısı'nın bitmesinin ardından Koronavirüsle ilgili alınan yeni tedbirleri açıkladı.
BAŞKAN ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARINDAN
SATIR BAŞLARI ŞU ŞEKİLDE;
Türkiye'deki Kovid-19 hastalarının veya bunlara hastalığı bulaştıranların önemli bölgelerinde Avrupa, ABD seyahati olması düşündürücüdür. Hastalığın teşhisinde ve vaka sayısı arttıktan sonra da tedavisinde yetersiz kaldıkları çok açıktır.
Türkiye en başından itibaren tüm tedbirleri alarak hastalığın ülkemize girişini geciktirmiştir. Ülke genelinde vaka tespitini ve tedavisini oldukça başarılı şekilde yürüttük.
 TOPLU ALANLARDA MASKE
TAKILMASI ZORUNLU HALE GETİRİLDİ
Dışarıya çıkmak zorunda kalan vatandaşlarımız için de yarından itibaren pazar yerleri ve marketler gibi insanların toplu şekilde bulunduğu tüm alanlarda herkesin maske takması zorunlu olacaktır. İnsanların toplu olarak çalışmaya devam ettiği işyerlerinde benzer tedbirler alınacaktır.
KALABALIK OLUŞTURACAK ŞEKİLDE
BİR ARADA BULUNULMAYACAK
Şehirlerimizde tamamında insan hareketliliğini azaltmak için gereken ilave tedbirler yarından itibaren il pandemi ve il hıfzıssıha kurulundan alınıp uygulanabilecektir. Sokaklar dahil tüm kamuya açık mekanlarda kalabalık oluşturulacak şekilde asla bir arada bulunulmayacaktır.
İkazlara uymayarak aksi yönde davranışlar sergilemekte ısrar edenlere adli ve cezai işlemler uygulanacaktır.
Milletimize güveniyorum. Kampanyanın üçüncü gününde SMS hariç yaklaşık 304 bin kişi ve kuruluşumuz 1 milyar 61 milyonluk yardım yaparak kardeşliğimizin gücünü göstermiştir. Yardım kampanyamıza katılarak dayanışmayı ortaya koyan tüm vatandaşlarımıza ve kurumlarımıza teşekkürlerimi  sunuyorum.
Kurtuluş Savaşı başlarken Gazi Mustafa Kemal Atatürk Tekalifi Milliye diye 10 maddelik emir yayınlamıştır.  Burada savaşta ihtiyaç duyulan hemen her malzemenin belirli bir oranı talep edilmiştir. Milletimiz bu dayanışma çağrısına gönüllülükle iştirak ederek kendisinin ve evlatlarının geleceği için varını yoğunu vermekten çekinmemiştir” dedi.  

Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °
Pazartesi 26.3 ° / 14.1 °