Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

Toplantıya Osman Akçil Başkanlık etti; Diyanet – Sen İlçe Temsilcileri Isparta’da Toplandı

Toplantıya Osman Akçil Başkanlık etti; Diyanet – Sen İlçe Temsilcileri Isparta’da Toplandı

ISPARTA 6.02.2020 16:26:00 0
Toplantıya Osman Akçil Başkanlık etti; 
Diyanet – Sen 
İlçe Temsilcileri
Isparta’da
Toplandı
Diyanet – Sen Isparta Şube Başkanlığının İlçe Temsilcileri Toplantısı bugün Şube Başkanı Osman Akçil Başkanlığında gerçekleştirildi.
 
Bugün Diyanet – Sen Isparta Şubesinin bulunduğu Cumhuriyet Caddesindeki Şube Merkezinin toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Diyanet – Sen Isparta Şubesi Başkanı Osman Akçil ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile Sendikanın Aksu, Atabey, Gönen, Eğirdir, Keçiborlu, Uluborlu, Gelendost, Yalvaç, Senirkent, Sütçüler, Ş. Karaağaç ve Y. Bademli İlçe Temsilcileri katıldı. Söz konusu toplantı yaklaşık dört saat sürdü.

BAŞKAN AKÇİL’DEN BAŞSAĞLIĞI
VE GEÇMİŞ OLSUN DİLEĞİ
Kur’anı Kerim Tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını Diyanet – Sen Isparta Şubesi Başkanı Osman Akçil yaptı. Akçil konuşmasında; “Bilindiği gibi ülkemizde son zamanlarda meydana gelen olaylar hepimizi üzdü. Elazığ ve Malatya depremleriyle başlayan olaylar 8 askerimizin İdlib’te şehit olması, Van’da çığ düşmesi ve dün de uçak kazası. Tabiki bunların hepsi üzücü olaylar. Ben, bu olaylarda vefat eden veya şehit olan vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum ve bu olayların Cenab – ı Allah’ın biz kullarına bir ikazı olarak düşünüyorum.
“DİYANET – SEN AİLESİ OLARAK İÇİMİZDEKİ
SORUN VE ÖNERİLERİ GÖRÜŞÜYORUZ”
Sendikamızın İlçe Temsilcileri Toplantımızın bugün burada 2020 yılının ilk toplantısını yapıyoruz. Bu toplantımızı yılda 3 defa yani 4’er ay aralıklarla yapıyoruz. Bu toplantılarda bizler yani Diyanet – Sen Ailesi olarak kendi içimizdeki sorun ve önerilerimizi masaya yatırıyoruz. Birlikte istişare ediyoruz.

“16 YILDIR YETKİLİ
SENDİKA BİZİZ”
Bilindiği gibi, her yıl Mayıs ayında sendikaların üye sayıları konusunda toplantılar yapılır ve en fazla üyesi olan sendika kendi hizmet kolunda ‘Yetkili’ olur. Bizim hizmet kolumuzda biz Diyanet – Sen olarak, Vakıf – Sen ile Diva – Sen olmak üzere üç ayrı sendika var. Allaha şükür ki, biz Diyanet – Sen olarak biz üyesi her zaman fazla sendika olarak 16 yıldır yetkili sendika konumundayız. Ancak, yetkiliyiz diye duracak mıyız? Oturup olanı biteni izleyecek miyiz? Tabiki hayır. Çalışmaya devam edeceğiz ve üye sayımızı daha da artırmaya gayret edeceğiz. Zira, bu sendikacılık olayı bisiklet sürmeye benzer. Bisikleti nasıl ki, sürekli pedal basarsak gidiyor ve pedal basmazsak bir müddet sonra duruyorsa sendikacılık da böyledir. Çalışmayı bıraktığın zaman bir müddet sonra yetkin de gider, elindeki değerler de gider. Onun için sürekli çalışmak durumundayız.

“BİRLİK VE BERABERLİK
İÇİNDE OLMALIYIZ”
Aynı hizmet kolundaki sendika sayısı aynı bizde olduğu gibi fazla olabilir. Ancak, bu durum birlik ve beraberliğimize gölge düşürmemelidir. Hepimiz dinimize hizmet ediyoruz, hepimiz bu memleket için ve bu şehir için çalışıyoruz. Bir ülkeyi zayıf düşüren, bölen parçalayan o ülkedeki birlik ve beraberliğin kalmamasından olur. Aynı Filistin’de olduğu gibi. O zaman terör olayları artar, her türlü olumsuz olaylar artar.
“ÜYELERİMİZİ SIK
SIK ZİYARET EDİN”
Bizler il yönetimi olarak sizleri, sizler de ilçelerinizde üyelerimizi mutlaka ama mutlaka ziyaret edip onların hal ve hatırlarını sorun, onlara sendikamızın varlığını hissettirin. İlçe Temsilciliği kimliğini yerli yerince kullanın ve gereğini yapın.

“BU YILKİ HEDEFİMİZ BİN ÜYE”
Diyanet – Sen olarak üye çalışmaları konusunda çok iyi gidiyoruz. Öyle ki, Türkiye genelinde sendikamızın yapılan üye sayısının % 30’unu Isparta oluşturuyor. Geçtiğimiz yıl 15 Mayıs itibariyle üye sayımız ülke genelinde 83 bin 671’dir. Isparta’mızda ise bu rakam 850’dir. Nasıl, genel merkezimizin bu yılki üye sayısı hedefi 1000 bin üye ise bizim de 1000 olmalıdır. Bakın, bizim üye sayımız 850 iken, Vakıf – Sen’in 100 ve Diva – Sen’in 30 civarındadır. Yeni üye çalışmaları ile birlik ve beraberlik vurgusu yaparak üye sayımızı artırmalıyız.
Bakın şuanda son derece modern bir mekanda bu toplantıyı yapıyoruz. Geçtiğimiz yıl yaptığımız girişimler neticesinde sendikamıza burayı kazandırdık. Böylece, Diyanet – Sen Isparta Şubesi olarak, Türkiye’de şube binası olan 3 ilden birisiyiz. Sendikamıza ait bir araç kazandırdık.
“BENİM ARKAMDA SİZLER VARSINIZ”
Tabi, ben tüm bu işleri tek başıma yapmıyorum. Benim de arkamda bir ekibim var. Yönetim kurulumuz var. İlçelerde sizler varsınız. Biz bir aileyiz ve aile olarak çalışmalarımıza tüm hızıyla devam etmeliyiz. Enerjimizi sinerjiye dönüştürmeliyiz” dedi.

İLÇE TEMSİLCİLERİ MERAK
ETTİKLERİ SORULARI SORDULAR
Toplantıda daha sonra, Diyanet – Sen Isparta Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri tek tek kendinin yürütmekte oldukları iş ve işlemler hakkında İlçe Temsilcilerine bilgilendirme yaptılar. Toplantı, soru – cevap şeklinde yapılan istişare ile sona erdi. İlçe Temsilcileri, Diyanet – Sen Isparta Şubesi Başkanı tarafından onurlarına verilen öğle yemeğinin ardından ilçelerine döndüler.
 

Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °