Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

TOÇ BİR – SEN Isparta Şubesi ve Isparta İHH İşbirliği İle; Deprem Bölgesine 1 TIR Çadır Yardımı

TOÇ BİR – SEN Isparta Şubesi ve Isparta İHH İşbirliği İle; Deprem Bölgesine 1 TIR Çadır Yardımı

ISPARTA 16.02.2023 13:58:00 0
TOÇ BİR – SEN Isparta Şubesi ve Isparta İHH İşbirliği İle;  Deprem Bölgesine 1 TIR Çadır Yardımı

Depremin ilk gününden bu yana bölgeye yardım ve desteğe devam eden Isparta İHH ve Toç Bir – Sen Isparta Şubesi dün de bölgeye 1 TIR tam teçhizatlı Çadır Takımı gönderdi.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ilimizde binlerce can kaybı ve ağır yıkımlara sebep olan depremle ilgili başlatılan yardım ve destek kampanyası bütün yurtta devam ediyor. 

TOÇ BİR – SEN ISPARTA ŞUBESİ VE ISPARTA İHH 

İŞBİRLİĞİ İLE DEPREM BÖLGESİNE 1 TIR ÇADIR YARDIMI 

Isparta İHH ve Toç Bir – Sen Isparta Şubesi AFAD koordinesinde ülke genelinde başlatılan Yardım Kampanyası kapsamında depremin ilk gününden bu yana bölgeye yardım ve desteğe devam ediyor. İki Sivil Toplum Kuruluşu bu doğrultuda dün deprem bölgesine içinde 127 adet kurulmaya hazır demir aksamları ile birlikte Çadır gönderdi. 

AKÇİL VE KOBUK; “ALLAH BİR DAHA 

ÜLKEMİZE BÖYLE FELAKETLER GÖSTERMESİN” 

“Yaralarımızı birlikte saracağız” anlayışı çerçevesinde depremzedelerin her türlü ihtiyaçlarını karşılama noktasında çalışma yaptıklarını ifade eden Isparta İHH Başkanı Osman Akçil ve kısa adı TOÇ BİR – SEN olan Tarım – Orman Çalışanları Birliği Isparta Şubesi Başkanı Mehmet Kobuk, konu ile ilgili olarak yaptıkları açıklamada; “Bilindiği gibi, 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen ve "asrın felaketi" olarak nitelendirilen büyük bir deprem yani afet yaşadık. Bu depremde binlerce vatandaşımız vefat etti, binlerce vatandaşımız da yaralandı. Yüzbinlerce vatandaşımız ise evsiz – barksız kaldı. Allah bir daha ülkemize böyle felaketler vermesin. 

127 ÇADIR, DEMİR SİSTEMİYLE BİRLİKTE DEPREM BÖLGESİNE GÖNDERİLDİ 

Deprem bölgesinde vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için başlattığımız yardım kampanyası kapsamında şehrimizden gönderdiğimiz yiyecek ve giyecek yüklü tırlarımızın ardından bugün de demir aksamları ve çadırı ile 5 dakikada kurulmaya hazır çadır sistemi gönderiyoruz. TIR’ımıza yükseldiğimiz 127 adet Çadır sistemi, deprem bölgesinde evi yıkılan vatandaşlarımızın en azından bir bölümünün barınma ihtiyacını karşılayabilecektir. Ayrıca, kurulacak çadırlarda kalacak ailelerin su ihtiyacı için 3 adet biner litrelik Su Deposu ve çadırların kurulmasıyla oluşabilecek fare haşeratına karşı da 10 koli Fare Zehirini de deprem bölgesine gönderiyoruz. Bugün burada Çadır yüklü TIR’ımızı afet bölgesine yolcu ediyoruz. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun” dediler. 

 


Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °