Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

TOÇ BİR – SEN Isparta Şubesi Başkanı Mehmet Kobuk; Artık Onlar da Şehit Sayılacak

TOÇ BİR – SEN Isparta Şubesi Başkanı Mehmet Kobuk; Artık Onlar da Şehit Sayılacak

ISPARTA 26.03.2023 09:07:00 0
TOÇ BİR – SEN Isparta Şubesi Başkanı Mehmet Kobuk;  Artık Onlar da Şehit Sayılacak

TOÇ BİR – SEN Isparta Şubesi Başkanı Mehmet Kobuk, Orman Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin TBMM’de kabul edilerek yasalaştığını belirterek; “Kanunla Orman yangınlarında hayatını kaybeden orman personeli ile diğer kamu görevlileri ve gönüllüler şehit statüsüne alındı. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

GÖREV BAŞINDA ÖLEN ORMAN

ÇALIŞANLARI 'ŞEHİT' SAYILACAK

Kısa adı TOÇ BİR – SEN olan Tarım ve Orman Çalışanları Birliği Sendikası Isparta Şubesi Başkanı Mehmet Kobuk, söz konusu yasanın çıkmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi. Görev başında ölen orman çalışanlarının şehit sayılması için düzenleme yapıldığını ve böylece sayıları çok olmasa da bu  insanları onure etmek için şehitlik statüsüne alınmasının orman çalışanları arasında sevinçle karşılandığını belirtti. 

Başkan Kobuk, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Elinde Arazöz’ün hortumu yangına dalıyor, hayatını kaybediyor. Sayıları çok değil ama insanları onure etmek, ailelerini bugün için onure etmek adına şehitlik ve gönüllüler şehit statüsüne alınması böylelikle sağlanmış oldu” dedi. 

BAŞKAN KOBUK’TAN TEŞEKKÜR

TOÇ BİR – SEN Isparta Şubesi Başkanı Mehmet Kobuk, söz konusu kanunun hazırlanmasından yasalaşmasına kadar emeği geçen tüm Hükümet yetkilileri, Milletvekilleri ve Bürokratlara teşekkür ettiğini sözlerine ekledi. 

 


Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °