Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden gelecek vadeden projeler

TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden gelecek vadeden projeler

ISPARTA 27.04.2019 07:00:00 0
TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden gelecek vadeden projeler
TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde TÜBİTAK’ın destekleriyle 4006 Bilim Sergisi açıldı. 
 
Gül Küçük Sanayi Sitesi içerisinde eğitim veren Isparta Ticaret Ve Sanayi Odasının katkılarıyla yapılan TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde TÜBİTAK’ın destekleri ile bilim sergisi açıldı.
SERGİDE 21 AYRI PROJE
GÖRÜCÜYE ÇIKTI
Bilim Sergisinde TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan ve geleceğe yön verecek olan birbirinden farklı 21 adet proje tanıtıldı. Projelerden bazıları biber gazına alternatif olarak üretilen soğan gazı, ritha ağacı meyvesinden üretilen ve antioksidan etkisi olan ve çamaşır makinalarında deterjan ve yumuşatıcı kullanmadan çamaşırların temizliğini sağlayan ürünler, piezo elektrik projesi olan ayakkabının tabanına yerleştirilen ve elektrik üreten sistem, hurda malzemelerden ortaya çıkarılan CNC çizim makinası, güneş enerjisiyle çalışan ve ağaç sulamasına yarayan ve zaman ayarlı olan sistem ve bunun gibi toplam 21 proje tasarlanıp sergide katılımcılara takdim edildi.
BOYACI; “GELECEĞİN PROJELERİNE
MESLEK LİSELERİMİZYÖN VERİYOR”
Sergiye katılan ve sergi ile ilgili açıklamalarda bulunan Gül Küçük Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Başkanı Mehmet Boyacı, geleceğin projelerine meslek liselerinin yön verdiğini belirterek sanayimiz içerisinde eğitim veren TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde eğitim gören öğrencilerin geleceğe yön verecek projelere imza attığı söyledi. Verilen küçücük desteklerle okulda okuyan öğrencilerin birbirinden güzel projeleri ortaya çıkardığının altını çizen boyacı toplumun tüm kesimlerinin bu öğrencilere destek olması gerektiğini söyledi.
“TÜM KESİMLERDEN
DESTEK BEKLİYORUZ”
Öğrenci velilerine seslenen boyacı; meslek okullarının tercih edilmesinin önem kazandığını belirterek meslek okullarında okuyan öğrencilerin iş bulma konusunda avantaja sahip olduklarını belirtti. Diğer düz liselerde okuyan öğrencilerinde TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine yatay geçiş yapabileceklerini söyleyen Boyacı, çevre köy ve ilçelerden okulumuzu tercih edecek öğrencilerinde barınma ihtiyaçlarının Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından karşılanacağını söyledi. Okulda bu tür organizasyonların artması için tüm kesimlerden yardımlarını beklediğini söyleyen Boyacı sergide katkısı olan herkese teşekkür etti.
 

Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °