Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

TİP 1 Diyabetlilere teknoloji desteği sunacaklar

Çağımızın sağlık sorunlarının başında gelenlerden diyabet hastalığı artık küçük yaşlara kadar indi. Bu anlamda TİP 1 hastalarına ve ailelerine destek sağlamak amacıyla Ankara’da Tip 1 Diyabet ve Teknolojileri Derneği kuruldu. Der

ISPARTA 15.11.2016 05:22:00 0
TİP 1 Diyabetlilere teknoloji desteği sunacaklar
Her yıl 14 Kasım Diyabet Günü olarak kutlanıyor. Çağımızın önemli sağlık sorunlarından birisi olan diyabet, çocuklu yaşlara kadar indi. Çocuklu yaşlarda görülen diyabete ise TİP 1 Diyabet deniyor. Hastalığın çocuklarda görülmesi, minik vücutları oldukça zorluyor. Bu konuda aileler de zaman zaman çaresiz kalabiliyor. Bu kapsamda Türkiye’de bir ilk olarak Ankara’da Tip 1 Diyabet ve Teknolojileri Derneği kuruldu. Dernek teknoloji sayesinde TİP 1 hastası çocukların ve ailelerin hayatını kolaylaştırmak amacıyla onlara destek sağlamayı hedefliyor. Derneğin açılışı geçtiğimiz cumartesi günü Ankara’da Ansera İş Merkezi’nde gerçekleştirildi. Derneğin kurucuları arasında Ispartalılar da yer aldı. TRT Sanatçısı Nurullah Akçayır'da dernek yöneticileri arasında bulunuyor. Derneğin açılışına TİP 1 diyabetli çocuklar, aileleri ve davetliler katıldı.
TOPLUMU BİLGİLENDİRMEK AMACINDAYIZ
Açılışta konuşan Dernek Başkanı Hüseyin Devecioğlu, derneğin TİP 1 diyabetli çocukları olan anne ve babaların çocukları için daha iyisini ararken bir araya gelmeleri sonucunda kurdukları bir sivil toplum örgütü olduğunu belirtti. Derneğin amacı hakkında da bilgi veren Devecioğlu, “Tip 1 Diyabetliler ve TİP 1 Diyabetli yakınları başta olmak üzere; toplumun diyabet farkındalığını artırmak, toplumu diyabet teknolojisi hakkında bilgilendirmek, diyabet bilincinde üst seviyelere çıkarmaktadır” dedi.
TEKNOLOJİ İLE DİYABET KONTROL EDİLEBİLİR
Öte yandan TİP 1 diyabet yönetiminin, teknolojinin desteği ile çok daha rahat yapılabileceğini bildiklerini ifade eden Dernek Başkanı Devecioğlu, “Tekonoloji desteği ile diyabeti rahatlıkla kontrol ederek sağlıklı bir hayat sürdürülebileceğine inanıyoruz. Bu itibarla; diyabet teknolojilerinin ülkemizde her diyabetli bireye ulaşılabilir olması için çalışıyoruz” diye konuştu.
Konuşmanın ardından diyabetli çocukların hazırladığı Aşuk ile Maşuk oyunu sergilendi. Açılış eğlence ile devam etti.

Anahtar Kelimeler:
Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °