Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Çalıştayı Düzenlendi

Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Çalıştayı Düzenlendi

ISPARTA 17.12.2019 06:57:00 0
Tıbbi ve Aromatik
Bitkiler Çalıştayı 
Düzenlendi
Isparta’da önemli ölçüde tarımı yapılan tıbbi ve aromatik bitkilerin üretiminin ve değerlendirilmesinin güçlendirilmesi adına Tarım ve Orman Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) destekleriyle “Değer Zinciri Modeli Geliştirilmesi” Çalıştayı Hilton Garden Inn Isparta otelinde düzenlendi.
 
Çalıştaya; Vali Ömer Seymenoğlu, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, FAO Temsilcisi Fazıl Düşünceli, Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Temsilcisi Mehmet Aydınbelge, ilgili kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, akademisyenler ile tıbbı ve aromatik bitki sanayisinde faaliyet gösteren iş insanları katıldı.

Çalıştayla birlikte hâlihazırda Isparta’da yetiştirilen gül ve lavanta özelinde üretim, pazarlama ve turizm alanlarında ortaya konan çalışma sisteminin daha da geliştirilmesi ve ortaya çıkan ürünlerin değerinin artırılması stratejileri görüşüldü. Bu kapsamda çalıştayda, FAO Danışmanı Nejat Doğan tarafından paydaş analizi sonuçları ve fizibilite çalışmalarının sunumu gerçekleştirilerek değer zincirindeki riskler ve potansiyeller katılımcıların görüşleri eşliğinde değerlendirildi.

Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °