Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

TFF Başkanı Büyükekşi Açıkladı: Transferde Yeni Dönem Başlıyor

TFF Başkanı Büyükekşi Açıkladı: Transferde Yeni Dönem Başlıyor

SPOR 24.06.2023 19:46:00 0
TFF Başkanı Büyükekşi Açıkladı:  Transferde Yeni  Dönem Başlıyor

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Kulüplere transfer müjdesi verdi. Büyükekşi yaşanılan lisans yetiştirme sorunlarını ortadan kaldıracaklarını açıkladı. 

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi basın mensupları ile sohbet toplantısı yaptı. Büyükekşi transfer dönemlerinde takımların mağduriyet yaşamaması için yeni adımlar attıklarını açıkladı.

Büyükekşi, "Biliyorsunuz bazı kulüplerimiz motokuryeyle oyuncu sözleşmesini yetiştirdi, kimisi yetiştiremedi. Şimdi bunu kaldırıyoruz. Her kulübe şifre vereceğiz. Oyuncuyla sözleşmesini yapacak, şifresini girip transferi tamamlayacak. İsterse oyuncuyla İngiltere'de, Fransa'da anlaşsın, oradan şifresini girip işlemi tamamlasın." dedi.

Yabancı kuralına da değinen Büyükekşi; “Bir diğer konu yabancı kuralı. Kulüpler istiyor ki komple serbest olsun. Ama diğer taraftan bakıyoruz, bu kural ne zamandan beri var diye sordum. 2015'ten beri var dediler. Bu zamandan itibaren kulüpler bazında gösterilen bir başarı yok. Süper Lig kulüplerinin son 3 yılda yabancı oyuncu transferine harcadığı para 1 milyar dolar. Süper Lig'de genç oyuncu oynatma süresi 4 dakika. Avrupa'nın en yaşlı ligi Türkiye'de, en yaşlı takımı Türkiye'de. Ama Avrupa'nın en genç milli takımı da Türkiye'de." ifadelerini kullandı.


Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °