Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

TFF’ye Yazıklar Olsun; Federasyon Onca İtiraza Rağmen Bildiğini Okudu; ISPARTASPOR’un Emekleri Yok Sayıldı!...

TFF’ye Yazıklar Olsun; Federasyon Onca İtiraza Rağmen Bildiğini Okudu; ISPARTASPOR’un Emekleri Yok Sayıldı!...

SPOR 18.07.2020 09:13:00 0
TFF’ye Yazıklar Olsun; 
Federasyon Onca İtiraza Rağmen Bildiğini Okudu; 
ISPARTASPOR’un
Emekleri Yok 
Sayıldı!...
Türkiye Futbol Federasyonu içinde Ispartaspor’un da yer aldığı 9 Kulübün 3. Lige alınması (çıkarılması) dosyasını reddetti.
 
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 8 Temmuz 2020 tarihli aldığı karar ile Bölgesel Amatör Liglerde (BAL) mücadele eden 11 gruptaki lider 11 takımın direkt olarak 3. lige yükseleceğini duyurdu.
ISPARTASPOR’UN BUNCA
EMEĞİ ÇÖPE ATILDI!
Şok karar üzerine maçların tamamlanmadığı gruplardaki takım yöneticileri karara itirazda bulunarak TFF'nin yolunu tuttu. Bölgesel Amatör Lig 7. Grupta mücadele eden ve özellikle grubunda şampiyonluk mücadelesi veren ve liglere ara verildiğinde lider takımla arasında sadece bir puan olan Ispartaspor’da yönetim Ankara'ya çıkarma yaparak TFF Başkanı Nihat Özdemir ve Vekili Al Düşmez ile bir takım görüşmeler yürüttü. Daha sonra, bu görüşmeler Ispartaspor gibi mağdur durumda olan 8 takımla birlikte ilerledi.
TFF’YE YAPILAN TÜM
İTİRAZLAR DİKKATE ALINMADI!
Görüşmelerin ardından içlerinde Ispartaspor’un da yer aldığı 9 BAL kulübü tahkim kuruluna itiraz dosyası sundu. Tüm bu gelişmelerin ardından TFF Başkanı Nihat Özdemir, görüşmeler ve itiraz dosyasına rağmen ret kararı vererek yükselme iddiası bulunan Ispartaspor’un da bir sonraki sene yine BAL'da mücadele etmesine karar vermiş oldu.
KESTELSPOR KUPAYI
KALDIRDI, 3. LİGE ÇIKARILDI  
Bu kararla, Ispartaspor'un bir sezonluk emekleri çöpe giderken ligler ertelenmeden önce lider olan Kestelspor düzenlediği tören ile kupasını kaldırarak, Kestelspor’un bir puan altında bulunan Ispartaspor’un yer aldığı gruptaki şampiyonluğunu kutladı. Böylelikle 2020 - 2021 sezonunda Ispartaspor’un BAL'da, Kestelspor'un ise TFF 3. Lig'de mücadele vereceği kesinleşmiş oldu.
 

Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °