Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

TFF, Ispartaspor’u mağdur ederken, Süper Lig’de ‘Küme Düşme’yi Kaldırıyor; Yok Böyle ADALET!

TFF, Ispartaspor’u mağdur ederken, Süper Lig’de ‘Küme Düşme’yi Kaldırıyor; Yok Böyle ADALET!

SPOR 29.07.2020 08:08:00 0
TFF, Ispartaspor’u mağdur ederken, Süper Lig’de ‘Küme Düşme’yi Kaldırıyor; 
Yok Böyle 
ADALET!
Türkiye Futbol Federasyonundan ‘Yok Böyle Adalet’ dedirten kararlar gelmeye devam ediyor. TFF, BAL’da Ispartaspor ile birlikte 9 takımı mağdur eden kararlar alırken, Süper Ligde ise Küme Düşmeyi kaldırıp takım sayısını 18’den 21’ çıkarmayı gündemine aldı.
 
ISPARTASPOR CAMİASINI
İSYAN ETTİREN KARARLAR…
Türkiye Futbol Federasyonundan Ispartaspor camiasını isyan ettiren kararlar gelmeye devam ediyor.
SÜPER LİGDE LİGDEN
DÜŞME KALKIYOR…
Konu ile ilgili olarak edinilen bilgilere göre; 20 takımla oynanan İngiltere, İtalya, İspanya ve Fransa liglerinden rakamsal örnekler verilen raporda; maç günü gelirleri, yayıncı kuruluş ve sponsorlardan sağlanan kazançların toplamda önümüzdeki sezon 7.24 milyar liraya ulaşması öngörülüyor.
Kulüpler Birliği’nin dünkü kritik toplantısında, Süper Lig’in önümüzdeki sezon 21, daha sonra da 20 takımla oynanması konusunda tavsiye kararı alındı. Bu doğrultuda; ayrıntılı bir rapor sunulurken, Süper Lig’in 20 takımla oynanılması durumunda gelirlerde yüzde 44.8’lik artış yaşanması öngörülüyor ve toplamda 7.24 milyar liraya ulaşması bekleniyor.
20 Takım ile oynanacak Süper Lig ile yayıncı kuruluşun abone sayısında bir artış söz konusu olacaktır. Ayrıca maç sayısındaki artışa bağlı olarak reklam gelirleri de artacak ve bu sayede hem yayıncı kuruluş hem de kulüpler açısından ekonomilerine katkı sağlayacak düzeyde bir canlılık gelecektir.”
ISPARTASPOR’UN GÜNAHI NE?
Türkiye Futbol Federasyonu bir tarafta küme düşmeyi tartışırken, Bölgesel Amatör Liglerinde liderler arasında sadece 1 veya 3 puan arası fark olan Ispartaspor gibi takımları ise sonuna kadar mağdur etmeye devam ediyor. Bu durum, başta Ispartaspor olmak üzere tüm takımların yönetimlerini ve taraftarlarını adeta çileden çıkarıyor.
 
 
 
 

Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °