Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

Teşekkürler

Erol Kesici'nin yazısıdır...

GÜNDEM 27.09.2017 10:10:00 0
Teşekkürler
2002 yılında tren seferlerine kapatılan halen tapusu TCDDY ait olan Tarihi Eğirdir Tren Garı’nın ve binlerce metrekarelik bir alanıyla büyük bir rant değeri olan arazisinin hangi projeye dahil edileceğinin tartışılması Eğirdir Halkını yıllardır rahatsız etmektedir. Eğirdir Halkı ve doğa - tarihi yerlerin mutlak koşulla korunmasını isteyen yurt içi ve yurt dışında yaşayanlar; Tarihi Eğirdir Garı’nın; GAR olma özelliği ile korunması gerektiği konusunda hem fikir olup bu konuda yıllardır yörede toplantılar düzenlenmekte ve imza kampanyaları başlatılmış ve bu konuda gerekli farkındalık oluşturmuştur.
 TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN SEMBOLÜ ve ANILARI OLAN  çok değerli bir yer olan  TCDDY Eğirdir Garı’nın . ve Trenin hafızalardan “silinmemesi” için  SEMPOLİK LOKOMOTİFİN Eğirdir  Garında yer alması önerisi.( 11EYLÜL 2017 tarihli MEDYA32 Gazetesinde)  de yer almaktaydı..
     TCDDY 7.BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN  Peyzaj Alanı Çalışmaları Programınca; geçtiğimiz hafta Afyonkarahisar Ali Çetinkaya Gar Sahası içinde oluşturulacak 360 derecelik Sahne için Akhisar’dan  Buharlı Tren karayolu ile Afyonkarahisar’a getirilmiş yine aynı günlerde de Uşak Garı’ndan  SEMBOLİK BUHARLI TREN Eğirdir’e karayolu ile getirilip yapılan protokole Eğirdir Belediyesine teslim edilmiştir.
  Eğirdir’e Sembolik Lokomotifin gelmesiyle ilgili Eğirdir Halkı’nın görüşlerinin önerilerini de göz ardı etmeyen; Tarihi Eğirdir Tren Garı Peyzaj Düzenlemeleri Çalışmalarının “ MİMARI- GERÇEKLEŞTİRİCİSİ” ve  Eğirdir’e gelmesinde büyük emeklerinin olduğunu bildiğimiz ve takip ettiğimiz TCDDY Afyonkarahisar 7. Bölge Müdürü End. Müh. Sn. ADEM SİVRİ’ye  3000 ne yakın imza vererek  Eğirdir Tren Garının unutturulmaması ve  Nostaljik Tren Seferlerinin başlatılması ısrarını sürdürülmesi için girişimde bulunan Tarih ve Çevre Gönüllüleri, Eğirdir Kent İnisiyatifi ve Eğirdir- ISPARTA  Türkiye Tabiatını Koruma Derneği Temsilciliği adına  bu duyarlıkları ve çalışmaları nedeniyle TEŞEKKÜR ederiz. Saygılarımızla
Erol KESİCİ

Anahtar Kelimeler:
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °