Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

TES – İŞ Isparta Şubesin’de Dördüncü; Osman Korkmaz Dönemi Başladı

TES – İŞ Isparta Şubesin’de Dördüncü; Osman Korkmaz Dönemi Başladı

ISPARTA 16.04.2022 20:22:00 0
TES – İŞ Isparta Şubesin’de Dördüncü;  
Osman Korkmaz 
Dönemi Başladı
HABER: Yunus ÖZLER
TES – İŞ Isparta Şubesi’nin 12. Olağan Genel Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. Genel kurulda yapılan ve üç adayın yarıştığı seçimler neticesinde mevcut Başkan Osman Korkmaz 66 oy alarak tekrar başkanlığa seçildi. Diğer adaylar Hasan Tozlu 40 ve İsrafil Gümüş ise 30 oy aldılar.

TÜRK – İŞ’e bağlı ve kısa adı TES – İŞ olan Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası’nın 12. Olağan Genel Kurulu Toplantısı bugün Barida Hotels’de gerçekleştirildi. Saat 10.00’da Barida Hotels Gül Balo Salonunda başlayan kongreye; TES – İŞ Genel Başkanı Ersin Akma, TES – İŞ Genel Başkan Yardımcıları Hacı Meclüt Ünal, Hüseyin Ozil, Fatih Tülek, Eşref Erden ve Nakif Yılmaz, Isparta’nın yanı sıra çevre illerin TES – İş Şube Başkanları ve yönetim kurulu üyeleri ile TES – İŞ Isparta Şubesinin delege ve üyeleri katıldı.
KORKMAZ; “EMEĞİMİZİN
HAKKINI ALMAK İSTİYORUZ”
Kongrede ilk olarak divan seçimi gerçekleştirildi. Buna göre; Divan Başkanlığına Genel Başkan Ersin Akma, Divan Başkan Yardımcılığına Hacı Meclüt Ünal ve Katipliklere ise Turgay Kocabaş ve Ramazan Göde seçildiler. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının ardından konukların Takdimi ve Konuşması gerçekleştirildi. Bu doğrultuda, kongrenin açılış konuşmasını da TES – İŞ Isparta Şubesi Başkanı Osman Korkmaz yaptı. Başkan Korkmaz, pandemi sürecinde en çok mağdur olan kesimin işçiler, emekçiler olduğunu ifade etti. Korkmaz; “Kongremizi savaşın gölgesinde yapıyoruz. Savaşa karşıyız. Savaşta kazananın emperyalistler olduğunu, kaybedenin halklar, emekçiler, çocukların olduğunu unutmayacağız” diyerek barış çağrılarını önemsediklerini söyledi.
“Çalışıyoruz ve emeğimizin hakkını almak, insan yerine konmak istiyoruz. Biz çalışanlarla ilgili artı bir gelişme olmuyor bu ülkede. Asgari ücret vergi dışı bırakıldı ama AGİ gitti. Bir şey yapılıyor ama hep bizden gidiyor” diyen Korkmaz, işçilerin haklarına el konulmasına izin vermeyeceklerini dile getirdi.
Kongrede daha sonra, delegeler ile Şube Başkan Adayları Hasan Zorlu ve İsrafil Gümüş birer konuşma yaptılar. Toplantıda son konuşmayı ise Genel Başkan Ersin Akma yaptı. Akman’ın konuşmasının ardından seçimlere geçildi.

TES – İŞ ISPARTA ŞUBESİNDE
DÖRDÜNCÜ OSMAN KORMAZ
DÖNEMİ BAŞLADI
Yapılan seçimler neticesinde; mevcut Şube Başkanı Osman Korkmaz 66 oy alarak tekrar Şube Başkanlığına seçildi. Böylece, Korkmaz dördüncü defa bu göreve seçilerek güven tazelemiş oldu. Diğer adaylar Hasan Zorlu 40 oy ve İsrafil Gümüş ise 30 oy aldılar.


Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °