Bugün, 22 Mayıs 2024 Çarşamba

TES İş’in başarılı başkanı Korkmaz güven tazeledi

TES İş’in başarılı başkanı Korkmaz güven tazeledi

ISPARTA 30.04.2018 06:23:00 0
TES İş’in başarılı başkanı Korkmaz güven tazeledi
TES İŞ Sendikası Isparta Şubesi’nin 11.olağan genel kurul toplantısında başarılı başkan Osman Korkmaz, tek listeyle girdiği seçimde güven tazeledi. Kongrede konuşan Korkmaz, 1 milyon 750 bine yakın kişinin özelleştirmeye hayır demesine rağmen, Şeker Fabrikalarının satılmasını doğru bulmadığını belirterek, “Tepkimizi göstermek adına da Türk İş ve Tes İş’in yapacağı eylemlerde işçimizin yanında olacağımızı belirtmek istiyorum” dedi.
 
 
Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası(TES-İŞ) Isparta Şubesi’nin 11.olağan genel kurul toplantısı dün gerçekleştirildi. Hilton Garden İnn’de gerçekleştirilen kongreye TES İş Genel Başkanı Mustafa Şahin, Genel Başkan Yardımcısı Ersin Akma, Genel Sekreter Rıfat Pakkan, Isparta şubesi eski başkanları, STK temsilcileri ve üyeler katıldı. Geniş katılımlı gerçekleştirilen kongrede başarılı başkan Osman Korkmaz, seçime tek liste ile girdi.
Kongrede divan başkanlığına Genel Başkan Mustafa Şahin seçilirken, divan başkan yardımcılıklarına Genel Başkan Yardımcısı Ersin Akma, Genel Sekreter Rıfat Pakkan, Divan üyeliliklerine de Nedim Eryiğit ve Oktay Çınar getirildi.
ISPARTA’DA KİT’LERDE 137 KİŞİ VAR
Kongrenin açış konuşmasını yapan TES İş Isparta Şube Başkanı Osman Korkmaz, taşeronların sorunlarından sulama birliklerinin kapatılmasıyla ilgili birçok konuda değerlendirme yaptı. 696 syılı KHK ile kadroya geçen taşeronların birçok sorunu olduğunu dile getiren Korkmaz, “Bu konuda başta genel başkanımıza, TÜRK İŞ Başkanımıza, bakanımıza, başbakanımıza ve cumhurbaşkanımıza verdikleri katkılardan dolayı teşekkür ederim. Kamuda 1 milyon kişinin kadroya geçmesine rağmen KİT’lerdeki 60 bine yakın arkadaşımızın halen beklenti içerisinde olması bu kanunun ve hizmetin bir eksikliktir. Isparta şubemize üye sadece KİT’ler kapsamında 137 tane taşeron üzerinden çalışan arkadaşımız var. Bu arkadaşlarımız yanlışlığın düzeltilmesini yetkililerden beklemektedirler. Bir an önce bu yanlışlığın düzeltilmesi lazım.
TALEPLERİ BİR AN ÖNCE YÜRÜRLÜKTEKİ SÖZLEŞMEDEN YARARLANMALIDIR
Kadroya geçen arkadaşlarımızın da bazı belirsizlikleri devam ediyor. 3 Nisan’dan itibaren daimi işçi kadrosuna geçtiler. Yüksek Hakem Kurulu kararının 2020 yılına kadar uygulanacak diye başkanımızın bir beyanatı var. Arkadaşlarımız kadroya geçtiler ancak sevinemediler. Çünkü sadece 52 yevmiye hakkı kazandılar. Bunun dışında yürürlükteki sözleşmemizden hiçbir şekilde yararlanamıyorlar. Bu arkadaşlarımızın talepleri bir an önce yürürlükteki sözleşmeden yararlanmaları yönünde. Bu haktan yararlanmalarını genel başkanımızdan, Türk İş başkanından ve hükümet yetkililerimizden talep ediyoruz” şeklinde konuştu.
ŞEKER FABRİKALARININ ÖZELLEŞTİRİLMESİNİ DOĞRU BULMUYORUM
Öte yandan şeker fabrikalarının özelleştirilmesine değinen Korkmaz, şunları söyledi: “Son zamanlarda özelleştirme şeker fabrikalarının satışlarıyla hızlandı. Çalışan kesim, onların temsilcileri olarak bunlar bizi çok üzmektedir. Özelleşme Türkiye’de yıllardır denenmektedir. Özelleştirme de her zaman çalışan işçi arkadaşlarımıza, emekçiye zarar vermektedir. Onların hakları da özelleştirmeden sonra kaybolmaktadır. Türkiye genelinde 1 milyon 750 bine yakın vatandaşımızın özelleştirmeye hayır demesine rağmen hükümet yetkililerinin ısrarla bu yanlışa devam etmelerini doğru bulmuyorum. Tepkimizi göstermek adına da Türk İş ve TES İş’in yapacağı eylemlerde işçimizin yanında olacağımızı belirtmek istiyorum.”
SULAMA İŞÇİLERİMİZ BU KONUDA MÜJDE BEKLİYORLAR
Diğer taraftan sulama birliklerinin kapatılmasını değerlendiren TES İş Şube Başkanı Osman Korkmaz, “Son zamanlarda Cumhurbaşkanımızın bir sözü ile sulama birlikleriyle ilgili bir taslak geçti. Ülkemiz genelinde 5 bine yakın, Isparta’da da 240 sulama işçimiz var. Bir belirsizlik var. Resmi Gazete’de yayımlandı. Şuanda başkan, encümen ve meclis üyeleri 6 ay içinde lağv edilecek. DSİ tarafından  buralara kamu görevlisi atanacak. Onların yetkileri ne kadar olur, bundan sonra onlarla yapacağız çalışma ortamı nasıl olacak bu konuda belirsizlik var. Sulama işçilerinin en fazla 5 ay 29 gün çalışma şansları vardı. En son çıkan KHK ile 9 ay 29 güne çıktı ama sulama işçilerimizin bundan yararlanmaları için hiçbir çalışma yok. Arkadaşlarımız bundan da ümitsiz durumda. Sulama birlikleri kendi bütçeleriyle işlerini yaptıkları için maaşları ödeyemez durumdalar. Genel başkanımızdan bu konuda yardım bekliyoruz. Sulama işçilerimiz bu konuda müjde bekliyorlar”
SEÇİM ÜLKEMİZE HAYIRLI OLSUN, 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN
Son olarak 24 Haziran’daki seçimin milletimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni eden Korkmaz, “Şimdiden de 1 Mayıs işçi bayramını kutlarım. Kongremizin hayırlı olmasını canı gönülden dilerim” dedi.
Konuşmaların ardından gerçekleştirilen seçimde TES İş Isparta Şube Başkanı Osman Korkmaz güven tazeledi.GÜLSES GAZETESİ
 

Anahtar Kelimeler:
Çarşamba 26 ° / 14.9 °
Perşembe 26.2 ° / 10.9 °
Cuma 20.7 ° / 10.3 °