Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

Tehdit’e Soruşturma Talebi

Tehdit’e Soruşturma Talebi

ISPARTA 6.01.2020 15:16:00 0
Tehdit’e
Soruşturma 
Talebi
Isparta – Burdur Tabip Odası Başkanlığı Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Ali Gökçe, Burdur Devlet Hastanesinde görev yapan iki doktorun sözlü tehdite maruz kaldıklarını belirterek; “Tehdit olaylarında Sağlık Bakanlığı tarafından soruşturma başlatılmasını istiyor ve talep ediyoruz” dedi.
 
Konu ile ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan Başkan Gökçe; “Burdur Devlet Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ali Boyacı Sabim üzerinden tehdite ve Psikiyatri Uzmanı Dr. Fatmagül Dikyar Altun ise hasta yakını tarafından istekleri kabul edilmediği için sözlü tehdite maruz kalmışlardır.
 
Isparta-Burdur Tabip Odası Yönetim Kurulunca her iki hekime gerek hastanede gerekse emniyette gerekli destek sağlanmıştır. Isparta-Burdur Tabip Odası Başkanlığınca şiddet olayını kabullenmemiz mümkün değildir. Her iki hekim arkadaşımızın da başına gelen şiddet olayını asla kabul etmiyor ve böyle bir olayın bir daha yaşanmasını istemiyoruz.
 
SABİM üzerinden yapılan tehdit olaylarında başka bir şikayete gerek duyulmadan Sağlık Bakanlığı tarafından soruşturma başlatılmasını istiyor ve talep ediyoruz. Hekimlere karşı yapılan her türlü şiddet olayında Adli Kovuşturma sonucunda faillerin tutuklanmasını ve cezalandırılmalarını istiyoruz. Öncelikle her iki hekimimize geçmiş olsun dileklerimizi sunuyor ve her zaman meslektaşlarımızın yanında olduğumuzu bildiririz” dedi.
 

Anahtar Kelimeler: tehditesoruşturmatalebi
Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °