Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

TCDD Bölge Müdürlüğü Duyurdu; Dikkat! Hemzemin Geçitlere Bakım Yapılacak

TCDD Bölge Müdürlüğü Duyurdu; Dikkat! Hemzemin Geçitlere Bakım Yapılacak

ISPARTA 5.07.2022 17:41:00 0
TCDD Bölge Müdürlüğü Duyurdu; 
Dikkat! Hemzemin 
Geçitlere Bakım 
Yapılacak
Devlet Demir Yolları (TCDD) 7. Bölge Müdürlüğü (Afyonkarahisar)
Demiryolu Bakim Servis Müdürlüğü, Hemzemin Geçit Bakımı yapılacağını duyurarak, vatandaşların bu konuda dikkatli olmaları istendi.
 
Söz konusu duyuruda; “Bozanönü-Isparta Hattı Bozanönü-Isparta istasyonları arası Isparta Gar girişinde Klm.12+783'de bulunan  otomatik  bariyerli  hemzemin  geçitte  kauçuk  kaplamalar  deforme  olduğundan  ve  yolun geometrisinde  bozulmalar  meydana  geldiğinden  kauçuk  kaplamaların  sökülmesi  yolun  ray  ve traverslerinin değişimi yapılıp makineli tamiratından sonra asfalt çalışması yapılması gerekmektedir.
 
Yapılacak  olan  çalışma iş  planına  göre  bahse  konu  hemzemin  geçit  hem  çevre  yoluna  hem  de Isparta  Şehir  Hastanesi  yoluna  erişimi  nedeniyle  araç  yoğunluğundan  dolayı  05.07.2022 (20:00) - 06.07.2022 (08:00) tarihlerinde olacak şekilde planlanmaktadır. Hemzemin geçite ait uydu görüntüsü ve fotoğrafları yazımız ekinde sunulmuştur.
 
"Demiryolu  Hemzemin  Geçitlerde  Alınacak  Tedbirler  Ve  Uygulama  Esasları  Hakkındaki Yönetmeliğin;  Demiryolu hemzemin geçitleri ile yaklaşım yollarının yapımı, bakımı ve işletilmesi başlıklı 5.1. Maddesinde: Demiryolu hemzemin geçitlerinde, raydan itibaren her iki yönde 5 metre mesafeden sonraki, demiryolu hemzemin geçidini kesen karayoluna ait yaklaşım yollarının yapım, bakım, onarım ve işletilmeleri ile gerekli güvenlik tedbirlerinin alınmasından karayolunun bağlı olduğu kurum veya kuruluş sorumludur.
 
Yaklaşım yollarının trafik işaretleri başlıklı 6. Maddesinde: (1) Demiryolu hemzemin geçitlerine yaklaşım yollarının trafik işaretlerini koymaya ve kaldırmaya karayolunun bağlı olduğu kurum veya kuruluşlar sorumlu ve yetkilidir. (2) Trafiği düzenleme yetkisi olan kuruluş ve kişiler de geçici olarak, aşağıda sayılan yer, hal ve durumlarda düzenleyici trafik işareti koymaya ve bunları kaldırmaya yetkilidir.
       a) Trafik güvenliği nedeni ile,
       b) Genel asayiş bakımından gerekli hallerde, konulan trafik işaretleri, iş veya hizmetin bitiminde derhal kaldırılır.
(3) Birinci ve ikinci fıkrada belirtilenler dışında hiçbir kuruluş veya kişi, kendiliğinden herhangi bir yere trafik işareti koyamaz, mevcut olanların anlam ve niteliğini değiştiremez" denilmektedir. Çalışmalar  için  Isparta  Şehir  Merkezinde  Atatürk  Bulvarı  üzeri  karayolunun  (Atatürk Bulvarı-Doğan  Kımıllı  Caddesi  Kesişim  Kavşağından,  Miryakefalon  Kavşağına  kadar  Eğirdir  yolu karayolu  altgeçidi  dahil,  Isparta  Şehir  Hastanesi  Önü)  kapatılması  gerekmekte  olup,  çalışma  bölgesi karayolunun trafiğe kapatılması gerekmektedir. Gereği için arz ederiz” denildi.

Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °