Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

Tasarruf Yapmak Artık; Hayal Oldu

Tasarruf Yapmak Artık; Hayal Oldu

ISPARTA 11.12.2021 09:20:00 0
Tasarruf Yapmak Artık; 
Hayal 
Oldu
Türk halkı eskiden tasarruf yaparak, altın veya döviz biriktirebiliyordu. Ancak son yıllarda enflasyondaki fahiş artış, altın ve doların yükselmesi, vatandaşların birikim yapamamasına neden oluyor.
 
FİYATLAR ÇOK ARTTI
Son dönemde yaşanan fiyat artışları vatandaşın cebini yormaya devam ediyor. Kış aylarının da gelmesiyle masraflar arttı. Cepleri yakan fiyat artışlarının yanında vatandaşlar birikim de yapamıyor. Döviz kurundaki artışın yansımasını vatandaş her gün yaşıyor. En güvenilir yatırım aracı olarak görülen altına bile vatandaşlar vitrinde bakmakla yetiniyor. Birikim yapabiliyor musunuz diye sorduğumuz vatandaşlardan “Geçinemiyoruz” yanıtını aldık.
YASTIK ALTI KALMADI
Oysa, Türk halkı eskiden tasarruf yapabiliyordu. Yastık altı diye tabir edilen, altın ve döviz birikimleri vardı. Ancak bu tablo, son dönemlerde tersine dönmüş durumda. Çünkü çarşıda pazarda fiyatlar adeta aldı başını gidiyor. Uzmanlar, enflasyonun önümüzdeki aylarda daha da artacağını öngörüyor. Bu da doğal olarak vatandaşların birikim yapmasını engelliyor. Vatandaşlar, Türk Lirası ile bile birikim yapmalarının zor olduğunu söylüyor.

Anahtar Kelimeler: artıkhayaloldu yapmak tasarruf
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °