Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Tarım ve Orman Gençlik Konseyi İle Sektör Dinamik ve; Vizyoner Yapıya Kavuşacak

Tarım ve Orman Gençlik Konseyi İle Sektör Dinamik ve; Vizyoner Yapıya Kavuşacak

ISPARTA 25.01.2023 17:29:00 0
Tarım ve Orman Gençlik Konseyi İle Sektör Dinamik ve;  Vizyoner Yapıya Kavuşacak

Tarım ve Orman Gençlik Konseyi İle Sektör Dinamik ve Vizyoner Yapıya Kavuşacak Tarım ve  Orman Bakanlığı'nın  kurduğu ve  18-35  yaş aralığındaki  gençlerden  oluşan Tarım  ve Orman Gençlik Konseyi ile sektörün dinamik ve vizyoner bir yapıya kavuşturulması hedefleniyor. 

Toprağın,  suyun ve  çevrenin  kıymetinin daha  iyi  anlaşıldığı günümüzde,  tarım  ve orman sektörünün  yeni  bir vizyonla  geleceğe  hazırlanması gerekiyor.  İklim  değişikliği, azalan  biyoçeşitlilik, küresel  gıda  krizi, gıda  milliyetçiliği,  jeopolitik riskler,  tarım  ve gıdada  tekelleşme  eğilimleri gibi etkenler, Türkiye Yüzyılında Yeni Tarım ve Orman Vizyonunu zorunlu kılıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı bu kapsamda, ülke nüfusunun önemli bir bölümünü oluşturan 18-35 yaş aralığındaki gençlerin tarım orman sektörüne dâhil edilerek, sektörün daha dinamik ve vizyoner bir yapıya kavuşturulması hedefiyle Tarım ve Orman Gençlik Konseyi'ni kurdu.

Tarım  ve Orman Gençlik Konseyi,  30 ilde ve  her  biri farklı  sektörde  faaliyet gösteren  gençler arasından seçilen 10 kadın ve 20 erkek üreticiden oluşuyor. Kurulan  konseyle gençlerin  tarıma  ve tarımsal  sorunlara  daha duyarlı  bir  duruma getirilmesi, tarımdan  ve  kırsaldan uzaklaşan  gençlerin  sosyolojik olarak tarıma yaklaştırılması  ve  kamu idaresinin gençlerle temasının artırılması amaçlanıyor. 

Tarım  ve Orman  Gençlik  Konseyi'nin ilk  toplantısı,  Tarım ve  Orman  Bakanı Prof.  Dr.  Vahit Kirişci, bakan yardımcıları ile bakanlık birim amirleri ve illerden gelen gençlik konseyi temsilcilerinin katılımıyla 6-8 Ocak tarihlerinde Ankara'da gerçekleştirildi. Bakanlık, bundan sonraki süreçte konsey üyeleri ile daha sık bir araya gelerek gençlerin sektörle ilgili görüş, öneri ve sorunlarını yakından takip edecek. İlimiz, Tarım  ve Orman Gençlik Konseyine  seçilen 30 ilden  biri  olmuştur. İl Tarım  ve Orman Müdürü, ilimizi temsilen Tarım ve Orman Konseyine seçilen Nagihan Ersan'ı makamında ağırlayarak, gençlere yönelik yapılabilecek projeler hakkında bilgi alışverişinde bulundu.


Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °