Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

Tarım ve Orman Bakanlığı Destekliyor; Uzman Eller Üretiyor

Tarım ve Orman Bakanlığı Destekliyor; Uzman Eller Üretiyor

ISPARTA 28.03.2023 10:55:00 0
Tarım ve Orman Bakanlığı Destekliyor;  Uzman Eller Üretiyor

Tarım Orman Isparta İl Müdürü Eyüp Adıgüzel, Bakanlığın Uzman Eller Üretiyor Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında,  Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projelerinin tüm illerde uygulanmaya başlandığını bildirdi. 

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Tarım Orman Isparta İl Müdürü Eyüp Adıgüzel, açıklamasında; “Proje kapsamında nüfusu  yirmi binden  az  olan yerleşim  birimlerinde  kırsal alanda yaşayan/yaşamayı taahhüt eden; meslek yüksekokulları ile üniversitelerin tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri eğitimi veren bölümlerinden mezun olanlar için, ilimizde 2022 yılı çağrı döneminde 35 başvuru alınmış olup, başvuru sahiplerinden 24 kişi ile hibe sözleşmesi imzalanmıştır. 

24  projeden 15  proje  büyükbaş hayvancılık,  6  proje küçükbaş  hayvancılık,  3 proje  de  bitkisel üretim (bir kapama meyve bahçesi, bir iç ve dış mekân süs bitkileri, bir mantar yetiştiriciliği) projesidir. 2022 yılında  İlimiz genelinde 24 projeye toplam 2 milyon 294 bin Türk Lirası tutarında hibe ödemesi yapılmıştır. İlimiz Eğirdir  İlçesi Sevinçbey Köyünde Ziraat Yüksek Mühendisi Özgür Kayaalp tarafından 2 adet 60 metrekare demirli izoleli çadır ile kültür mantarı yetiştiriciliği projesi yapılmıştır. Kendisine ait 2 adet  kültür mantarı  çadırı  varken hibe  ile  çadır sayısını  4'e  çıkarmış ve  kapasitesini  artırmıştır. Bölgemizde  önemi her  geçen  gün artan mantar yetiştiriciliğine  uzman  eller projesi ile  destek  verilmiş olup, bölgemiz ekonomisine katkı sağlanmıştır.

2023 yılı müracaatları için ise; Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projelerinde yapılan düzenleme ile  6691  Sayılı Cumhurbaşkanı  Kararı  14 Ocak  2023  tarihli ve  32073  sayılı Resmi  Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Yapılan düzenleme ile hibe tutarı 250 bin Türk Lirasına çıkarılmıştır. Ayrıca Bakanlığımız ile Milli Eğitim Bakanlığı  arasında imzalanmış  olan  "Mesleki ve  Teknik  Eğitim İşbirliği Protokolü" kapsamında Milli Eğitim Bakanlığına  bağlı tarım,  hayvan  yetiştiriciliği  ve sağlığı, laboratuvar hizmetleri ve gıda teknolojisi alanında eğitim veren lise dengi okullardan mezun olanlarda başvurabilecek kişiler arasına alınmıştır” dedi. 


Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °