Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli Açıkladı; Sütçüler Yangını 2 NOKTADA Devam Ediyor

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli Açıkladı; Sütçüler Yangını 2 NOKTADA Devam Ediyor

ISPARTA 7.08.2021 17:47:00 0
Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli Açıkladı; 
Sütçüler Yangını
2 NOKTADA
Devam Ediyor
Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, şuanda Türkiye genelinde devam eden 223 yangının 217 kontrol altına alındığını belirterek; “Sütçüler’deki orman yangını Yazılı Kanyon içindeki sarp kayalıkların 2 bölgede devam etmektedir” dedi.
 
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Muğla'nın Ula Yangın Yönetim Merkezi'nde bugün bir basın toplantısı düzenleyerek son durum hakkında açıklamalarda bulundu.
BAKAN PAKDEMİRLİ; “SÜTÇÜLER
YANGINI DEVAM EDİYOR”
Türkiye genelinde orman yangınlarıyla mücadele ettiklerini ve ekiplerin canla başla çalıştığını ifade eden Bakan Pakdemirli, "47 ilde 223 orman yangınıyla bugüne kadar orman teşkilatımız mücadele etti. 223 orman yangınının 217'si kontrol altında. Muğla bölgesindeki yangınlara ekiplerin müdahalesi devam ediyor. Muğla'da Köyceğiz, Kavaklıdere, Milas, Yatağan ile Çine ve Isparta Sütçüler'deki yangın devam ediyor. Bu yangınların haricinde 157 kırsal alan yangınına müdahale yapıldı” dedi.
“YAĞMUR YAĞIYOR, ORMAN YANGINI  
BU AKŞAM KONTROL ALTINA ALINABİLİR”
Bakan Pakdemirli, açıklamasının Isparta – Sütçüler yangını bölümünde; “Sütçüler’de Yazılı Kanyon sınırları içinde iki bölgede sarp bölgelerde yangın devam etmektedir. Ancak, bugün o bölgede hava yağışlı. Büyük oranda akşam saatlerinde bu iki yangının da ekiplerimizce kontrol altına alınacağını düşünüyorum” dedi. 

Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °