Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Tarım Orman Isparta İl Müdürü Eyüp Adıgüzel; Dünya Kadın Çiftçiler Günü Kutlu Olsun

Tarım Orman Isparta İl Müdürü Eyüp Adıgüzel; Dünya Kadın Çiftçiler Günü Kutlu Olsun

ISPARTA 15.10.2022 13:11:00 0
Tarım Orman Isparta İl Müdürü Eyüp Adıgüzel; 
Dünya Kadın 
Çiftçiler Günü
Kutlu Olsun
Isparta Tarım Orman Isparta İl Müdürü Eyüp Adıgüzel, kadın çiftçilerin tarımsal üretimin her aşamasında emeği ve alın teri olduğunu ve her mevsimde çalışmayı ve üretmeyi kendine görev saydıklarını belirterek; “15 Ekim Dünya Çiftçi Kadınlar Günü Kutlu Olsun” dedi.
 
Isparta Tarım Orman Isparta İl Müdürü Eyüp Adıgüzel, 15 Ekim Dünya Çiftçi Kadınlar Günü münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı.
ADIGÜZEL; “ONLAR
TARIMIN HER YERİNDE VAR”
İl Müdürü Adıgüzel, mesajında; “Kadınların tarımsal alanda, kaynakların sürdürülebilir kullanımında, gıda üretimi ve güvenliğinde sahip  oldukları  önemli  konumdan  hareketle 15  Ekim,  uluslararası  kamuoyu tarafından  "Dünya Çiftçi Kadınlar Günü" olarak ilan edilmiştir. Bu gün, kadının kırsal alanlardaki kritik rolünün takdir edilmesi amacını taşır. Türkiye'de, tarımsal üretimin ve kırsal hayatın sürekliliğinin sağlanmasında en önemli rolü çiftçi kadınlarımız oynamaktadırlar.
Tarımın  her  dalında  çok  önemli  olan  kadın,  kırsal  kalkınmanın  da merkezindedir. Bir yerde kadın varsa hayat vardır. Tarımsal üretimin her aşamasında emeği ve alın teri olan, her mevsimde çalışmayı ve üretmeyi kendine görev sayan, kadın çiftçilerimizin Dünya Kadın Çiftçiler Günü kutlu olsun” dedi.

Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °