Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Tarihi Günde Tarihi Müjde

Tarihi Günde Tarihi Müjde

ISPARTA 2.12.2023 11:36:00 0
Tarihi Günde Tarihi Müjde

Cennet şehrimiz Isparta’mızın son yıllarda (kalıcı-geleceğe dönük-sporcu bir gençliğin yetişmesi için) gerçekleştirilen spor tesislerinden nasibini alması, en büyük şansımız oldu. 

50 yıl hayal kurduk, gerçekleşmesini bekledik. Sonunda spor yatırımları Isparta Belediyesinin öncülüğünde, spora aşık başkanımız sayesinde hayata geçirildi. Sabrın sonunda selamete ulaşıldı. Ve bu olay genç neslimizin, hem bu günlerine hem de yarınlarına büyük umut oldu. Nasıl ki, 13 Kasım 2023 Fatih spor kompleksinin açılışı, tarihi bir olay ise 01.ARALIK.2023 tarihi de, tarihi bir olaydır. Bu tarih Emrespor tesislerinin resmi olarak hizmete girmesi anlamını taşıyor. Katılım mı? Her yaştan, her meslekten, 7’den 77’e kadar herkes birlik beraberlik içindeydi. Özlenen resim ve tablo buydu, gerçek oldu. Açılıştaki her olay güzeldi. Törendeki etkinlikler, yaşanan olaylar işi (SPOR FESTİVALİNE) dönüştürürken, halkımızın soğuk havadaki sıcak coşkusu görülmeye değerdi. Bakalım mı şu yaşananlara. Başkan Başdeğirmen’in sadece çocuklara forma dağıtımı, görme engelli kardeşlerimizin büyük bir özveriyle oynadıkları 1-1 biten sesi görenler, futbol maçı. İlginç penaltı atışları, 16’ar dakikadan 32 dakika oynanan, 3-3 biten Lavanta-Gül takımları dostluk maçı vs. Dahası var. Eski hakem Musa Kaynak hocanın şovu, VAR’a gidişi, Yardımcıları Fatih Gemici ile Sümeyra Gökmen’le ortak penaltı kararları, 2 gol atıp yıldızlaşan Vekil Mehmet Uğur Gökgöz’e çift sarı karttan kırmızı kart göstermesi ve maçı bu kartla erkenden bitirmesi gibi pek çok olay özeldi. Unutulmaz anlar yaşandı. Hoş bir seda kaldı geride… 

Emrespor tesisleri için, gece-gündüz demeden çalışan, emeği geçen herkeseve her kesime teşekkür ediyoruz. Elinize, emeğinize ve yüreğinize sağlık. Esaslı müjde, Vekil Mehmet Uğur GÖKGÖZ’den geldi. Ve dedi ki, Gençlik Spor Bakanımızla görüştük, Isparta’ya yeni 40 tesis için 120 milyon lira kaynak aktarıldı. Bunun anlamı şu. ISPARTA’mızın 44 mahallesi var. 40 yeni tesis daha demek, yani SPOR YATIRIMI OLMAYAN MAHALLE KALMAYACAK. 

Spor tesisine şehir doyacak demek. Bu futbolsahası, kapalı spor salonu, yüzme havuzu, tenis sahaları, uçan top dedikleri voleybol sahası, sepet topu dedikleri basketbol sahaları demek. Bundan daha güzel sportif müjde daha var mı? Tek hedef şu ki, gençlerimizin bu tesisleri doldurması, aileleriyle birlikte yararlanması ve de ülkemizin sporuna katkı vermesidir. Tesis ve imkan varsa, sporcu yetişir. Yoksa gençler nerede yetişip, yeşerecekler. Tarladan futbolcu yetişmiyor. Kum deryasından sporcu çıkmıyor. 

BİR BAŞKA GERÇEK… 

Isparta’mız son yıllarda yıldız futbolcu ve sporcu yetiştirme sıkıntısı da yaşıyor. İşte bu yeni tesisler, yeni yeni yıldızların doğmasına neden olacaktır. Spor okullarımıza bakın, oralarda ne sessiz cevherler var, göreceksiniz. Hepsi yavaş yavaş geliyorlar. Z kuşağından sonra gelecek nesil, hangi kuşak ve adı ne olursa olsun (Z-1, Z-2 olsun) sporda ve futbolda çok büyük başarılara imza atacaklarına olan inancımız tamdır. Yaşayan görecektir. Bizler ilimizin sportif ihtiyaçlarına cevap verenlere bir kez daha şükranlarımızı iletiyoruz. Büyüklerimiz “Boş çuval dik durmaz” derler. İçi dolu çuvallar, ayakta duruyor. 

Bakınız, sihirli ve manalı kelime S-P-O-R ne demek. (Sistemleri kuracaksın, Prensipleri oturtacaksın, Otoriteyi sağlayacaksın-Rekorları bekleyeceksin.) Evet, beklemedeyiz. Haydi gençler. Son sözümüz şu. Isparta Belediyemiz, Başkanımız Şükrü Başdeğirmen şehrin anası babası konumunda pek çok hizmeti yerine getiriyor da, yapılan icraat şu. 

Önce ISPARTA SEVDASIYLA halis niyetlerle projelere kafa patlatıyor, planlıyor, projelendiriyor, para ve insan kaynağı buluyor, ihale ediyor, takip ediyor, işi gerçekleştiriyor, açılış kurdelasını birlkte kesip, insanlarımızın hizmetine sunuyor. Isparta’mıza da yakışan, bu. Hizmetin hasedi olmaz. Enerji yatırımları başta olmak üzere, kalıcı eserler olan Kirazlıdere sosyal tesisleri- Bezirgan şelalesi – Isparta’mızın inci gerdanlığı Cam terası- Fatih spor kompleksi ve Emre spor tesislerini kimse alıp, buradan götürecek değil, bu eserlerin altına teker takıp başka bir yere nakledecekte değil. 

O yüzden yapılan işlerin güzelliklerini yaşamaya ve yaşatmaya devam edelim. Yapanlara, emek ortaya koyanlara şükranlarımızı iletelim. Bir kez daha teşekkürler Şükrü Başkan. İyi ki varsınız. Şehrimizin çehresini ve vitrinini değiştirdiğiniz için. Sağ olun, var olun. 

Saygılarımızla…

 


Anahtar Kelimeler: Tarihi Günde Tarihi Müjde
Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °