Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

Tarihi operasyonu siyaset nasıl gördü?

Isparta tarihine damga vuran Süleyman Demirel Üniversitesi merkezli Paralel Devlet Yapılanması Operasyonu siyasi arenada da büyük etki yarattı.

SİYASET 16.03.2016 08:14:00 0
Tarihi operasyonu siyaset nasıl gördü?
AK Parti İI Başkanı Osman Zabun, hakkında yakalama kararı çıkartılan 56 şüphe­liden 54'ünün gözaltına alındığı operasyonla ilgili açıklama yapmadı.
Zabun, "Soruşturma aşamasını beklemek gerekiyor. Savcılarımızın ve mahkemelerimizin kararını gördükten sonra bir açıklama yapmak­tan yanayız. Operasyonunun detayı ve kimlerin hangi suçla suçlandığına ilişkin henüz bir bilgi yok" demekle yetindi.
 
MHP İI Başkanı Isa Yalçın, böyle bir op­erasyonun yapılacağı ihtimalinin herkes tarafın­dan bilindiğini söyledi. Yoğunluğun üniversite ağırlıklı olmasının herkesimde şaşkınlık yarat­tığını belirten Yalçın, "Yasa dışı bir işlem yap­mış olanlar varsa yargılanmalıdır. Ama sırf bir dönem görev yaptı diye, suçsuz yere, yanlış ifadeler ve iftiralar ile bu operasyon kapsamına dahil edilenler var ise çok vahim bir durum­dur" dedi.
 
CHP İI Başkam Eyüp Ersoy, Isparta’daki op­erasyonu AK Parti Hükümetinin muhalefet avı olarak değerlendirdi. Ersoy, "Ülkede kon gövdeyi götürüyor. Başkentin göbeğinde bombalar patlıyor. Doğu Anadolu Güney Doğu, Suriyeleşmiş. Hükümetin bu şartlarda muhalefet avına çıkması ne derece önemli. Suçlular varsa cezasız kalmamalı. Ancak zorlama operasyonlar da varsa onlara karşı duruşumuzu sergiliyoruz" dedi.

kaynak: Akdeniz 

Anahtar Kelimeler:
Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °