Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Tarihi kara lekelerle dolu olanlar bizleri soykırımla suçlayamaz!

Tarihi kara lekelerle dolu olanlar bizleri soykırımla suçlayamaz!

ISPARTA 4.06.2016 04:01:00 0
Tarihi kara lekelerle dolu olanlar bizleri soykırımla suçlayamaz!

Alman Federal Meclisi günlerdir tartışılan  1915 tehcir olayları çerçevesinde sözde soykırım tasarısını önceki gün yapılan oylamada kabul etti. Türkiye Kamu-Sen Isparta İl Temsilcisi Ali Balaban, Alman Parlamentosu’na yaptığı yazılı açıklama ile sert tepki gösterdi. Balaban açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Türkiye Kamu-Sen olarak Alman parlamentosunun aldığı bu kararı şiddetle kınıyoruz. Kendilerini tarihçilerin yerine koyarak yalanlarla dolu olduğu her şekilde ispatlanmış olan bu olayları bir millete mâl etmeye kalkışmak tam anlamıyla bir hezeyandır.

Ayrıca tarihi kara lekelerle dolu olan, Avrupa’nın göbeğinde milyonlarca insanı gaz odalarında katleden bir milletin bugün, böyle bir karar imza atması ve bizleri soykırımcı olarak nitelemesi trajikomiktir. 

Kaldı ki, dünyada onlarca parlamento kendisini hukukun da üzerine koyarak sözde soykırım kararını onaylarken, uluslararası anlamda yetkinliği olan hiçbir mahkeme bugüne dek Türkiye’de hiçbir gerçek kişiyi soykırım suçlusu ilan edememiştir.

Sadece tarihçilerin ve mahkemelerin karar vereceği bir konuda siyasilerin bu yönde attığı adımlar iki  ülke ilişkilerine zarar verecektir. Özellikle Almanya’da yaşayan üç milyon Türk vatandaşını da derinden yaralayacaktır. 

20. yüzyılın başlarında Avrupa’yı kan gölüne çeviren, milyonlarca insanı insafsızca ve vicdansızca katleden bir ülkenin bugün böyle bir karar alma cüretini göstermiş olmasını şiddetle kınıyor, yapılan bu yanlıştan geri dönülmesi gerektiğinin altını bir kez daha çiziyoruz.”

 


Anahtar Kelimeler:
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °
Pazartesi 26.3 ° / 14.1 °