Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Sütçüler’in Ciğerleri Alevlere Teslim Oldu

Sütçüler’in Ciğerleri Alevlere Teslim Oldu

ISPARTA 4.08.2021 07:46:00 0
Sütçüler’in 
Ciğerleri Alevlere 
Teslim Oldu
Isparta’nın Sütçüler ilçesine bağlı Çandır Köyü Yazılı Kanyon Milli Parkı içinde önceki gün öğle saatlerinde başlayarak geniş bir bölgede etkili olan ve dün akşam saatlerinde kontrol alınan yangın, onlarca hektar ormanlık alana zarar verdi.
 
Yazılı Kanyon Milli Parkı sınırları içinde Çandır ve Şeyhler Köylerine yakın bir alanda geçtiğimiz Pazartesi günü saat 11.30 sıralarında başlayan orman yangını rüzgarın da etkisiyle artarak geniş bir bölgede etkili oldu.
 
Yangına Isparta başta olmak üzere çevre illerden gelen takviye ekiplerle birlikte çok sayıda itfaiye ve orman ekibi tarafından müdahale edildi. Akşam saatlerinde havadan bir yangın söndürme uçağı da çalışmalara katıldı.
 
Yangında onlarca hektar ormanlık alan, siyaha büründü. Yangın tehdidi altında bulunan Çandır ve Şeyhler köyünde önlemler alındı. Bölgedeki bazı ev ve ahırlar tedbir amacıyla boşaltıldı. Ekiplerin yoğun mücadelesi sayesinde alevlerin yerleşim alanlarına ulaşması engellendi.
 
Ancak, buna rağmen alevler Çandır köyüne kadar ulaştı ve köydeki ev ve ahırların bir kısmı ya tamamen ya da kısmen yandı. Ormanlık alanda devam eden yangına müdahale sürerken, onlarca resmi kurum kuruluş, sivil toplum örgütü yangın bölgesine getirdiği su ve yiyecekleri Koordinasyon Merkezinin direktifleri çerçevesinde yangın söndüren ekiplere dağıttılar.
 
İki gündür ilçede etkili olan ve dün akşam saatlerinde kontrol altına alındığı açıklanan Sütçüler’deki orman yangınının bugün tamamen söndürülmesi bekleniyor.
 

Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °