Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

Sütçüler’de Yürüyüş Faciası; 1 Ölü 3 Mahsur

Sütçüler’de Yürüyüş Faciası; 1 Ölü 3 Mahsur

GÜNDEM 16.08.2022 07:09:00 0
Sütçüler’de Yürüyüş Faciası; 
1 Ölü
3 Mahsur
Isparta’dan Sütçüler İlçesine Yürüyüş yapmak için giden 4 kişilik gruptan birisi dereden geçerken düşüp boğularak öldü. Diğer 3 kişi ise mahsur kaldıkları kayalıklardan zorda olsa kurtarıldılar.
 
Sütçüler ilçesinde 4 kişilik grubun hafta sonu tatili faciayla sonuçlandı. Konu ile ilgili olarak Isparta Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada; “Isparta İl Merkezinde ikamet etmekte olan 4 vatandaşımızın 14.08.2022 Pazar günü saat 09.00 sıralarında araçla geldikleri Sütçüler İlçesi Yeşildere Köyü bölgesinde bulunan Hidro Elektrik Santralinin bulunduğu yerden Yazılı Kanyon istikametinde doğa yürüyüşü yapmak için çıktıkları ve bir daha kendilerinden haber alınmadığı 15.08.2002 Pazartesi saat 09.00 sıralarında ihbar edilmiştir.
TÜM EKİPLER SEFERBER OLDU
Alınan bilgi üzerine derhal başlatılan arama faaliyetleri, İl AFAD ekipleri, Jandarma Arama ve Kurtarma Timi (JAK), İz Takip Köpek Timi, Arama ve Kurtarma Köpek Timi, istihbarat Timleri ve Sütçüler İlçe Jandarma Komutanlığı personelinin katılımı ile DRONE'lar da kullanılarak genişletilmiştir.
1 KİŞİ ÖLDÜ, 3 KİŞİ MAHSUR
KALDIKLARI KAYALIKLARDAN
KURTARILDI
Yapılan aramalar kapsamında; saat 18.00 sıralarında, kayıp şahıslardan bir (1) vatandaşımızın dereden geçmeye çalışırken suda boğularak hayatını kaybetmiş vaziyette, diğer (3) vatandaşımızın ise sağ ve sağlık durumları iyi vaziyette Bekirağalar Köyü Çürük mevkiinde bulundukları tespit edilmiştir. Vatandaşlarımızın mahsur kaldıkları sarp ve kayalık alandan çıkarılması için kurtarma çalışmaları geç saatlere kadar sürdü ve vatandaşlar zorda olsa bulundukları kayalıklardan kurtarıldılar” denildi.

Anahtar Kelimeler: mahsur faciası1 y?r?y?ş s?tç?lerde
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °