Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Sütçüler’de Orman Yangını Bitti; Sıra Hasar Tespit Çalışmalarında

Sütçüler’de Orman Yangını Bitti; Sıra Hasar Tespit Çalışmalarında

ISPARTA 10.08.2021 07:48:00 0
Sütçüler’de Orman Yangını Bitti; 
Sıra 
Hasar Tespit 
Çalışmalarında
Sütçüler’in Çandır Köyü’nde geçtiğimiz hafta çıkan ve dün itibariyle tamamen söndürülen orman yangınının ardından geriye yanmış ağaçlar, evler, samanlıklar ve hayvanlar kaldı. Şimdi ise sıra yangının etkisi altına aldığı bölgede hasar tespit çalışmasına geldi. Bu konuda üç kurum çalışma yapıyor.
 
Isparta’nın Sütçüler ilçesine bağlı Çandır Köyü Yazılı Kanyon Milli Parkı sınırları içinde geçtiğimiz Pazartesi günü yani 2 Ağustos 2021 tarihinde saat 11.30 sıralarında çıkan orman yangını dün itibariyle tamamen söndürüldü. Bölgede soğutma çalışmalarının devam ettiği bildirildi.
YANGININ MEYDANA GELDİĞİ BÖLGEDE
HASAR TESPİT ÇALIŞMASI YAPILACAK
Sütçüler’in Çandır Köyü’nde geçtiğimiz hafta çıkan ve dün itibariyle tamamen söndürülen orman yangınının ardından geriye yanmış ağaçlar, evler, samanlıklar ve hayvanlar kaldı. Şimdi ise sıra yangının etkisi altına aldığı bölgede hasar tespit çalışmasına geldi. Bu konuda üç kurum çalışma başlatmış durumda.
HASARLAR İÇİN ÜÇ KURUM
ÇALIŞMA YAPACAK
Bu doğrultuda; yanan bölgedeki ağaç miktarının tespiti için Isparta Orman Bölge Müdürlüğü’nün. Tarımsal alanlar ile bölge halkına ait hayvan telef ve kayıplarının tespiti için Tarım Orman İl Müdürlüğü’nün ve bölgede yanan ev ve samanlıklar için ise Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün hasar tespit çalışması yapacağı bildirildi.
 

Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °