Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

Şut çekme kısırlığı…

Gazeteci Yunus ÖZLER yazdı...

ISPARTA 16.11.2016 09:04:00 0
Şut çekme kısırlığı…
Isparta Davrazspor şampiyonluk yolunda ilerliyor. Bu haftaya kadar topladığı puanlarla Yeşil – Pembeli ekip ikinci sıraya kadar yükseldi. Buraya kadar her şey tamam ve çok güzel. Ancak, takımda büyük bir ‘şut çekme’ ve ‘gol atma’ kısırlığı yaşanıyor. Takımın gol atması için illa penaltı veya faul atışı mı yapılması lazım? Bu takım duran top dışında gol atamayacak mı?
İşte bu sıkıntılar, sezon başından beri benim ve benim gibi Isparta Davrazspor’un maçlarını izleyen herkesin rahatlıkla gördüğü veya görebildiği konular veya sorunlar. Takım kaleciden itibaren başlayan sıralı görevler dahilinde atağa çıkıyor. Defans oyuncuları orta sahadakilere topu aktarıyor. Orta sahadakiler ise forvete. Ancak, ne oluyorsa işte o forvette oluyor. Normalde, forvettekiler de aldıkları topu olabilecek en iyi imkanları değerlendirerek kaleye şut çekerek kullanmaları lazım iken, top rakip ceza sahasına kadar geldiğinde bizim futbolcular topu kaleye şut çekmek yerine birbirlerine aktarıp duruyorlar. Dolayısıyla, rakip takım defansı da bu topu kaparak tehlikeyi uzaklaştırıyor. Böylece, onlarca güzelim gol pozisyonu rakip takımların ceza sahası içinde eriyip gidiyor. Hasan Basri Kara hocamızın bu futbolculara mutlaka ‘şut’ çalışması yaptırması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü, 90 dakika boyunca rakip kaleye çekilen şut sayısı 3 veya en fazla 5’i geçmiyor. Şut, bir takım için çok önemli bir unsur. Şut çekmeyen takım gol de atamaz zaten. Biz, Isparta Davrazspor’un atacağı golleri duran toplara endekslersek bu iş olmaz. Çünkü, her maçta belki faul atışı kullanılır ama her maçta penaltı olacak diye bir şart yok.
Zaten, Yeşil – Pembeli ekibin elde ettiği verilere bakıldığında ‘az’ gol attığını görüyoruz. Grupta bir çok takımın attığı gol sayısı 16 – 17’lere ulaşmış olmasına rağmen, şuanda 15 puanla lig ikincisi olan takımımızın attığı gol sadece 11. Yeşil – Pembeli ekibin geride kalan 8 haftalık periyotta tüm maçlarını ‘bir’ sayı üstünlükle kazanmış durumda. Daha 3 – 0, 4 – 0 veya 5 – 0 gibi farklı bir skor yakalayabilmiş değil. Takımın, bu patlamayı yapması ve artık gol bakımından açılması lazım. Ben, bu patlamayı bu haftaki Akıncılarspor maçında olmasını bekliyor ve öyle olacağına da inanıyorum.
Sonuç olarak şunu söylemek istiyorum ki, Isparta Davrazspor’un mutlaka ve mutlaka ‘şut’ çekmesi lazım. Şut çekmeden gol bulmak ancak, bu zamana kadar olduğu gibi penaltı veya faul atışları ile olabilir ancak. Bunu da beklemek takımı şampiyon yapmaz.
Saygılarımla…
 

Anahtar Kelimeler:
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °