Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

Sürü Elemanı Yetiştirme ve Arıcılık Kursları Yapılıyor; Arılarla DOST Olacaklar

Sürü Elemanı Yetiştirme ve Arıcılık Kursları Yapılıyor; Arılarla DOST Olacaklar

ISPARTA 22.10.2022 06:28:00 0
Sürü Elemanı Yetiştirme ve Arıcılık Kursları Yapılıyor; 
Arılarla 
DOST 
Olacaklar
Isparta Tarım  ve  Orman İl Müdürlüğü ile  Isparta  Halk  Eğitim Merkezi Müdürlüğü  tarafından düzenlenen "Sürü Elemanı Yetiştirme" ve "Arıcılık"  kursları devam ediyor. Arıcılık kursuna katılanlar Arılarla nasıl davranılacağından, bal üretimine kadar bir çok konuda bilgilendiriliyor.
 
Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Isparta Tarım ve Orman İl Müdürü Eyüp Güzel açıklamasında; “Tarım  ve  Orman  Bakanlığı  ve Milli  Eğitim  Bakanlığı  arasında  yapılan  protokol  gereği;  Hayat Sürü Elemanı Yetiştirme ve Arıcılık Kursları Yapılıyor. Isparta  İl  Tarım  ve  Orman Müdürlüğü  ile  Isparta  Halk  Eğitim Merkezi Müdürlüğü  tarafından düzenlenen "Sürü Elemanı Yetiştirme" ve "Arıcılık"  kursları devam ediyor.
 
Tarım  ve  Orman  Bakanlığı  ve Milli  Eğitim  Bakanlığı  arasında  yapılan  protokol  gereği;  Hayat Boyu Öğrenme Kursları kapsamında  İlimiz Merkeze bağlı Koçtepe Köyünde Sürü Elemanı Yetiştirme kursu  tamamlanmış  olup,  Güneyce  Köyünde  Sürü  Elemanı  Yetiştirme  ve  Arıcılık  ile  ilgili  eğitimler devam etmektedir. Sürü  Elemanı  Yetiştirme  Eğitimi  kapsamında,  küçükbaş  hayvancılığın  geliştirilmesi,  işsizliğin azaltılması, çobancılık mesleğinin daha cazip hale getirilmesi amacıyla yapılan eğitimler Isparta İl Tarım
ve Orman Müdürlüğü'nde görevli Veteriner Hekimler ve Zooteknistler tarafından 21 gün boyunca toplam 104 saat verilerek tamamlanacaktır.
 
Eğitimde  kursiyerlere;  merada  hayvan  bakımı,  sürü  yöneticiliğinde  güvenlik,  küçükbaş hayvanlarda kayıt işlemleri, hayvan besleme ve besleme hastalıkları, hayvan ıslahı, hayvan barınakları, sağım, süt verimi ve bulaşıcı hastalıklara karşı korunma konuları başta olmak üzere hayvancılık ile ilgili pek çok konuda bilgilendirme yapılmaktadır.
 
Arıcılık eğitimleri ise  17  gün  sürecek  olup,  kursiyerlere teorik  ve  uygulamalı  olarak toplam  84 saat eğitim verilecektir. Verilecek eğitimde Arıcılık Malzemeleri ve Bal Arısı Irkları, Koloni Bireyleri ve
Düzeni,  Mevsimsel  Bakım  ve  Kışlatma,  Bal  Üretimi,  Diğer  Arı  Ürünlerini  Üretimi,  Ana  Arı Yetiştiriciliği, Ballı Bitkiler ve Gezginci Arıcılık ve Arı Sağlığı konuları anlatılmaktadır. Düzenlenen  bu  kurslarla;  yetiştiricilere  hayvancılık  desteklemeleri,  hayvan  hastalıkları  gibi konularda da uygulamalı ve teorik dersler verilerek daha eğitimli, bilinçli, modern şartlarda hayvancılık yapmaları için temel bilgiler eşliğinde uygulamalı ve pratik eğitimlerle desteklenerek gelişen ve değişen modern hayvancılık yapmalarına imkân sağlanması amaçlanmaktadır. Eğitimler  sonucunda  kursiyerlere  Tarım  ve  Orman Bakanlığı  ve Milli  Eğitim Bakanlığı  onaylı sertifikalar verilecektir” dedi.

Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °