Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

Suriye’ye Dönen Sığınmacı’dan İlginç Dönüş Gerekçesi; Burada Her Şey Pahalı, Geçinemiyoruz Bu Yüzden Gidiyoruz

Suriye’ye Dönen Sığınmacı’dan İlginç Dönüş Gerekçesi; Burada Her Şey Pahalı, Geçinemiyoruz Bu Yüzden Gidiyoruz

SON DAKİKA 9.06.2022 20:16:00 0
Suriye’ye Dönen Sığınmacı’dan İlginç Dönüş Gerekçesi; 
Burada Her Şey Pahalı, 
Geçinemiyoruz 
Bu Yüzden Gidiyoruz
Ülkelerindeki savaştan kaçıp Türkiye’ye sığınan Suriyelilerin bir bölümü gönüllü olarak ülkelerine dönmeye başladı. Ancak, İstanbul’dan ülkesine dönen bir Suriyeli Sığınmacının sözleri, Türkiye adına son derece ilgi çekici.
   
İstanbul’da Esenyurt Belediyesi tarafından Suriye'ye gönderilen bir sığınmacı, dönüş öncesi 'Arkadaş gibi geldik arkadaş gibi gitmek istiyoruz. Hayat biraz pahalı oldu, geçinemiyoruz. Bu yüzden gidiyoruz' dedi. Esenyurt Belediyesi ‘Gönüllü Geri Dönüş’ projesi adı altında başvuru yapan 34 Suriyeliyi Öncüpınar ve Yayladağı sınır kapısına ulaştırdı.
 
Suriye’ye dönen Fidan Hüseyin isimli sığınmacı, “Bu çalışmayla gurur duyuyorum. Her şey pahalı, geçinemiyoruz burada, bu yüzden gidiyoruz” dedi.
Geçinemediklerini vurgulayan bir diğer sığınmacı Azat Bekır de “Arkadaş gibi geldik arkadaş gibi gitmek istiyoruz. Başka sıkıntımız yok. Hayat biraz pahalı oldu, geçinemiyoruz. Bu yüzden gidiyoruz. Bu hizmetten çok memnunuz” diye konuştu.
 
10 yıldır Esenyurt’ta yaşadığını söyleyen Aysam Habeş isimli genç ise “Gitmek istiyorum ama çok değil. Buraya geldiğimde 5 yaşındaydım. Buraya alıştım. Burada büyüdüm sayılır. Babam tek çalışıyor. Ben hastayım, kardeşimi ameliyat ettirdik. Babam tek yapamıyor, biz oraya gideceğiz. Orada evimiz var. Savaş da bitiyor. Burada da idare ettik, orada da idare edeceğiz. Burası güzeldi. Bize yardım ettiler. Bizi misafir ettiler. Burayı sevdik ama orası memleketimiz. Siz bize yardım ettiniz sağ olun” dedi.

Çarşamba 21.6 ° / 8.4 °
Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °