Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

Süleyman Demirel Havalimanı: “Yeşil” ve “Engelsiz”

Süleyman Demirel Havalimanı: “Yeşil” ve “Engelsiz”

ISPARTA 13.06.2017 10:18:00 0
Süleyman Demirel Havalimanı: “Yeşil” ve “Engelsiz”
1997 yılında açılan Süleyman Demirel Havalimanı, uluslararası geçerliğe sahip 2 belgeye sahip durumda. ‘Engelsiz Havalimanı’ Sertifikası almaya hak kazanan yapı; aynı zamanda doğaya karşı zarar veren etkileri en aza indirgeyen program uyguladığı için ‘Yeşil Havalimanı’ Sertifikası sahibi.
 
GÜVEN BELGELERİ
                Uluslararası hava trafiğine açık şekilde 1997’de açılan Süleyman Demirel Havalimanı, 2 önemli Sertifika sahibi:
                -Engelsiz Havalimanı
                - Yeşil Kuruluş
                Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ) tarafından verilen ve uluslararası geçerliğe sahip 2 Sertifika, Süleyman Demirel Havalimanı’nda fiziksel duyarlı kişilerin hayatlarını kolaylaştıran unsurların konuşlu olduğunu ve doğaya zararlı etkilerin en aza indirgeyen sistemlerin kurulu olduğunu gösteriyor.
DUYARLILIK PROJESİ
                DHMİ Genel Müdürlüğü’nün fiziksel duyarlı kişilerin hizmet alımlarını ve hayatlarını kolaylaştırmasını sağlayacak alt ve üst yapıları kurduğu için Süleyman Demirel Havalimanı’na uluslararası geçerliği olan ‘Engelsiz Havalimanı Sertifikası’ verdi.
                Bu bağlamda Süleyman Demirel Havalimanı’nda, Hissedilebilir Yüzey Çalışmaları, Yönlendirme Levhaları, Telefon ve Telefon Kulübeleri, Braille Alfabeli Kat Planları, Engelli Check-in, Pasaport ve Destek Masaları, Engelli Araç Park yeri hazırlandı.
YEŞİL HAVALİMANI
                Süleyman Demirel Havalimanı, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından başlatılan Yeşil Havalimanı (Green Airport) Projesi’ni de pozitif olacak şekilde sonuçlandırdı. Bu bağlamda SHGM, Süleyman Demirel Havalimanı’na ‘Yeşil Kuruluş Belgesi’ verdi.
YEŞİL KURULUŞ BELGESİ NEDİR?
                Yeşil kuruluş belgesi̇, havalimanlarında faaliyet gösteren kuruluşların çevreye ve insan sağlığına verdikleri veya verebilecekleri zararların sistematik şekilde azaltılması, mümkünse ortadan kaldırılması kriterini karşılamak şartıyla veriliyor.
                "Yeşil Kuruluş" unvanını alan işletmeler, SHGM'ce belirlenen logoyu kullanma hakkını elde ediyor ve SHGM’ye ödeyecekleri, yetki belgesi, ruhsat, sertifika gibi izin belgelerinin temdit ücretlerinde yüzde 20 indirim imkânına sahip oluyor.

Yeşil Kuruluş belgeli havalimanları
Süleyman Demirel, İstanbul Atatürk, Antalya, Ankara Esenboğa, İzmir Adnan Menderes, Adana, Trabzon, Muğla Dalaman, Muğla Milas-Bodrum, Erzurum, Gaziantep, Nevşehir Kapadokya, Adıyaman, Amasya Merzifon, Balıkesir Koca Seyit, Balıkesir Merkez, Bursa Yenişehir, Elazığ, Erzincan, Hatay, Kocaeli Cengiz Topel, Konya, Malatya, Mardin, Çorlu, Samsun Çarşamba, Sivas Nuri Demirağ, Şanlıurfa GAP, Tokat, Uşak, Batman, Kayseri, Kars, Denizli Çardak, Van Ferit Melen, Siirt, Muş, Kahramanmaraş, Çanakkale, Diyarbakır, Kastamonu ve Iğdır 

Anahtar Kelimeler:
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °