Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

SSK ve Bağ-Kur Emeklisine; Tarihi Müjde!

SSK ve Bağ-Kur Emeklisine; Tarihi Müjde!

EKONOMİ 27.02.2023 23:51:00 0
SSK ve Bağ-Kur Emeklisine;  Tarihi Müjde!

Tüm maaşlar sil baştan değişiyor, en düşük emekli maaşı 6800 TL olacak. Emekli maaşı alanlar bayram edecek. O tarihte maaşlar yeniden hesaplanıyor. Ara zam için Temmuz ayını beklemeye gerek yok.

SSK BAĞ-KUR ve memur emeklisinin maaşlarına Ocak ayında enflasyona ek verilen refah Payı ile birlikte %30 artış yapılmıştı. Milyonlarca yemekte şimdi Temmuz ayında yapılacak olan ara zammı bekliyor. Ancak emeklilerin zam almak için temmuz ayını beklemesine gerek yok. Yaklaşan genel seçimler Bu yıl emeklinin işine yarayacak. Hükümet emekliye ek zam yapmak için Düğmeye bastı. Üstelik hesaplamalar bile yapılmaya başlandı. Peki, emekliye ne kadar ek zam verilecek? Emekli maaşlarına ne zaman zam gelecek?

TEMMUZDA ENFLASYON

ORANINDA ZAM YAPILACAK

Milyonlarca emekli vatandaş her yıl ocak ve Temmuz ayında enflasyon rakamları doğrultusunda zam alıyor. 6 aylık enflasyon verilerinin açıklanması ile birlikte emeklinin zamlı maaşı da belli oluyor. Şu an için sadece Ocak ayı enflasyonu belli. Ocak ayı enflasyon oranı %6.65 olarak açıklandı. Şubat Mart Nisan Mayıs ve Haziran aylarında açıklanacak olan enflasyon verilerinin netleşmesiyle birlikte Temmuz ayında emekliye verilecek olan zam oranı da kesinlikle kazanacak.

Ancak Ocak ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla birlikte Enflasyonun çok üstünde bir zam uygulanmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan refah Payı kararı alarak emekliye %30 zam yapılması talimatını vermişti. Ayrıca en düşük emekli maaşı da 3.500 TL'den 5500 TL'ye yükselmişti. Yani temmuz ayında enflasyon oranı kaç çıkarsa çıksın son sözü yine Cumhurbaşkanı Erdoğan söylenecek.

EMEKLİYE ARA ZAM 

İDDİALARI KONUŞULUYOR

Tüm bunların yanında emekli vatandaşları memnun edecek Başka bir iddia daha gündeme geldi. Özellikle yaklaşan genel seçimler nedeniyle hükümetin emekliye sürpriz yapacağı öne sürülüyor. Aslında Ocak ayında %40 olarak planlanan emekli maaş zammı %30 olarak açıklanmıştı. Buradan kalan %10'luk kısmın ise Mart ayında yeni bir zam olarak emekliye sunulacağı iddia ediliyor. Bu durumda da en düşük emekli maaşı da dahil olmak üzere tüm emekli maaşları yeniden hesaplanacak.

 


Anahtar Kelimeler: - Emeklisine; Tarihi Müjde!
Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °