Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

Spor Kulüpleri Rezerv Lig İstemiyor; O Lige Büyük Tepki!

Spor Kulüpleri Rezerv Lig İstemiyor; O Lige Büyük Tepki!

SPOR 26.07.2022 14:49:00 0
Spor Kulüpleri Rezerv Lig İstemiyor; 
O Lige
Büyük 
Tepki!
Türkiye Futbol Federasyonu geçtiğimiz günlerde resmi internet sitesinden yaptığı açıklama ile 2022 – 2023 döneminde Rezerv Ligi’nin başlayacağını açıkladı. Ligin statüsünün de önümüzdeki günlerde açıklanacağı tabir edildi. Ancak, bu lige Spor Kulüplerinden tepki var.
 
TFF Başkanı Nihat Özdemir döneminde kabul edilmeyen Rezerv Ligi projesine birtakım Harika Lig kulüplerinin de katılmayacağı ortaya çıktı. 9 kulübün bu projede olmayacağı tabir edildi. TFF’nin bu yansılar sonrası Rezerv Ligi ile ilgili nasıl bir statüyle açıklama yapacağı merak konusu oldu.
8 – 9 EKİP İSTEMİYOR
Konyaspor Lideri Fatih Özgökçen, Rezerv Ligi ile ilgili tutumunu net olarak açıkladı. Lider Fatih Özgöçken, “Biz Konyaspor olarak Rezerv Ligi’ne katiyetle karşıyız. Bence gerek olmayan bir proje. Ekiplere ekstra bir masraf olacak. Bizim aslında bir pilot grubumuz var. Oynatmadığımız oyuncularımızı bu kadroya gönderiyoruz. Biz katılma zorunluluğunun olmamasını istedik. Esasen şu an Rezerv Ligi’ne katılmamayı düşünüyoruz. Yanlış hatırlamıyorsam 8-9 Üstün Lig grubu bu Rezerv Ligi’ne karşı” tabirlerini kullandı.
YERLİ PİYASASI YÜKSEK
Süper Lig’in yeni takımlarından Ümraniyespor’un Lideri Tarık Aksar da bu projeye karşı çıktı. Lider Aksar, “Biz Rezerv Ligi’ne katılmayacağız. Büyük kadrolar için yapılmış bir durum. 26 kişilik kadroyu oluşturmak konusunda aslında zorlanıyoruz. Rezerv Ligi için takımda 35 tane oyuncu bulundurmamız gerekiyor. Masraflar iki katına çıkacak. Yerli piyasası çok yüksek duruma geldi. Bizim üzere kadrolar 4 büyük grubun takımda düşünmedikleri oyuncuları tercih ediliyorlardı. Artık bunun önü kesilmiş oldu” diye konuştu.

Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °