Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Soylu’nun istifası Erdoğan’dan döndü İçişleri Bakanı Süleyman Soylu; Gitti Geldi…

Soylu’nun istifası Erdoğan’dan döndü İçişleri Bakanı Süleyman Soylu; Gitti Geldi…

ISPARTA 13.04.2020 08:25:00 0
Soylu’nun istifası 
Erdoğan’dan döndü
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu;
Gitti 
Geldi…
Sokak yasağından önce yaşanan izdihamı işaret eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu “Sorumluluk benim” diyerek istifa etti. Cumhurbaşkanlığı’ndan “Talep kabul edilmedi. Görevine devam edecek” açıklaması geldi.
 
Koronavirüsle mücadele kapsamında cuma günü saat 21.45 sularında 31 şehire 2 günlük sokağa çıkma yasağı getirildi. Yasağın uygulama saatinden 2 saat önce ilan edilmesiyle paniğe kapılan binlerce kişi sokağa çıktı. Alışveriş yapmak için marketlere ve fırınlara koşan binlerce kişi sosyal mesafe kurallarının hiçe saydı. Bir aydır yürütülen izolasyon çabalarını yok eden örüntülerin ardından, kararda imzası bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’da eleştiriler yöneltilmişti. Soylu, Hürriyet’e yaptığı açıklamada “250-300 bin kişinin sokağa çıktığını, bunun çok sınırlı bir birikme olduğunu” söylemiş “Problem oluşturacağını düşünmüyorum” ifadesini kullanmıştı.
 
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, eleştirilerin ardından istifa etti. Twitter hesabı üzerinden kararı açıklayan Soylu “Gayretle ve titizlikle yürütülen bir süreçte, tamamen salgının önlenmesine yönelik hafta sonu sokağa çıkma kararının uygulanmasının sorumluluğu, her yönüyle şahsıma aittir. Başlangıçta kısıtlı saatlerde de olsa ortaya çıkan görüntüler, mükemmel yönetilen bu süreçle uyuşmadı. Yaşadığım onca tecrübe, sorumluluk kısmı üzerimizde olan bu olayda, böyle görüntülere yol açmamalıydı. İyi niyetle, hafta sonunda salgını ve bulaşı bir nebze durdurabilmek adına atılan bir adımdı. Hiç bir zaman zarar vermek istemediğim Aziz Milletimiz, hayatımın sonuna kadar da sadık olacağım Sayın Cumhurbaşkanım beni bağışlasın... Onurla yürüttüğüm İçişleri Bakanlığı görevimden ayrılıyorum... Tüm dostlara, mesai arkadaşlarıma Allahaısmarladık… Allah milletimizi korusun...” ifadelerini kullandı. Soylu’nun istifa kararının ardından Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada  “İçişleri Bakanımızın istifası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilmemiştir, kendisi görevine devam edecektir” denildi.

Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °