Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

‘Sosyal Mesafe’li Coşku…

‘Sosyal Mesafe’li Coşku…

ISPARTA 19.05.2020 14:43:00 0
‘Sosyal Mesafe’li Coşku…
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Koronavirüs tedbirleri gölgesinde ‘sosyal mesafe’li olarak kutlandı.
 
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 101’inci yıl dönümü kutlamaları, pandemi nedeniyle kısmen kutlandı. Bu doğrultuda, çelenk sunma töreni gerçekleştirilirken, Kortej yürüyüşü ise iptal edildi. Akşam da Atatürk Stadyumunda saat 19.19’da özel program icra edilecek.
CUMHURİYET MEYDANINDA TÖREN
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile ilgili ilk tören bugün saat 10.00’da 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirildi. Buradaki törende; Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
GEVREK; “19 MAYIS, TÜRK MİLLETİNİN
BAĞIMSIZLIK ATEŞİNİN YAKILDIĞI GÜNDÜR”
Saygı duruşu ve İstiklal marşının söylenmesiyle sona eren törenin ardından gazetecilere günün anlam ve önemiyle ilgili bir açıklama yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek konuşmasında şunları söyledi; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadele meşalesini yaktığı günün 101. Yıldönümünü kutlamanın mutluluğu ve heyecanı içerisindeyiz.
“MUSTAFA KEMAL ATATÜRK İMKANSIZLIKLAR
İÇİNDE BAĞIMSIZLIK MÜCADELESİNİ BAŞLATTI”
Gazi Mustafa Kemal’in 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışı, millet olarak varlığımızı güçlendiren, umutlarımızı yeşerten, yolumuzu aydınlatan cumhuriyet tarihimiz adına bir milattır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk; Anadolu’da var olan bağımsızlık ve mücadele ruhunu görüp, ülkenin içinde bulunduğu şartlar karşısında istiklal mücadelesini başlatmak ve yeni bir devletin kuruluşu yönünde ilk adımını atmak amacı ile yola çıkarken, milletin bağımsızlık inancından ve vatan sevgisinden ilham almıştır.
ATATÜRK’ÜN TÜM MÜCADELESİ
BİZLERE HÜR BİR ÜLKE BIRAKMAK İÇİNDİ”
Düşman işgali tarafından kuşatılmış bir milletin bağımsızlık ve özgürlük ateşini yaktığı 19 Mayıs aynı zamanda bir varoluş mücadelesidir. Vatanın kurtarılması ve bağımsızlık yolunda büyük bedeller ödenmiş, güçlü bir geleceğin inşası için emsalsiz fedakârlıklar gösterilmiştir. Bizler de geleceğimizin güvencesi gençlerimizin yarınlara en iyi şekilde hazırlanmasına imkân sağlamak ve onlara müreffeh bir ülke bırakmak için, her türlü imkân ve kaynaklarımızı gençlerimizin geleceği için sarf ediyoruz. Gençlerimize güveniyor, onların yüzündeki ışıltıda her geçen gün güçlenen ülkemizin geleceğini görüyoruz.
“ŞÜKRAN VE
MİNNETLE ANIYORUZ”
Kurtuluş mücadelemizin başlangıç noktası olan bu özel günün 101. Yıl dönümünde, Tüm halkımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum” dedi.
“KORONAVİRÜS TEHDİDİ NEDENİYLE
BAYRAMIMIZI KISMEN KUTLAYABİLİYORUZ”
Bu yıl Koronavirüsle mücadele ve Koronavirüs tehdidi nedeniyle kutlamaların kısmen gerçekleştirildiğine dikkat çeken İl Müdürü Gevrek; “Pandemi nedeniyle bu yıl bayramımızı coşkuyla kutlayamıyoruz maalesef” dedi.
MASKE VE SOSYAL
MESAFEYE ÖZEN GÖSTERİLDİ
Bu yıl Koronavirüs salgının gölgesinde kutlanan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda Valilik önünde gerçekleştirilen törende, maskeler takıldı ve sosyal mesafe kurallarına uyulmaya özen gösterildi.  
 

Anahtar Kelimeler: coşku mesafeli sosyal
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °
Pazartesi 26.3 ° / 14.1 °