Bugün, 21 Mayıs 2024 Salı

Sosyal Kooperatifçilik Treni Perşembe günü Isparta’ya geliyor

Sosyal Kooperatifçilik Treni Perşembe günü Isparta’ya geliyor

ISPARTA 9.10.2018 07:12:00 0
Sosyal Kooperatifçilik Treni Perşembe günü Isparta’ya geliyor
Ticaret Bakanlığı tarafından sosyal kooperatif modeline yönelik farkındalığın arttırılması amacıyla oluşturulan Sosyal Kooperatifler Eğitim ve Tanıtım Treni, 11 Ekim Perşembe günü saat 09.00’da Isparta’da olacak. Ticaret İl Müdürü Özcan Kesmen, engelliler, yaşlılar, göçmenler, eski hükümlüler gibi dezavantajlı kişilerin çalışma hayatına yeniden kazandırılması açıdan bu projenin önemli olduğunu vurguladı.
 
Ticaret Bakanlığı tarafından sosyal kooperatif modeline yönelik farkındalığın arttırılması amacıyla oluşturulan Sosyal Kooperatifler Eğitim ve Tanıtım Treni 1 Ekim’de Ankara’dan yola çıkmıştı. Ankara ile birlikte 11 İli ziyaret edecek olan trenin Perşembe günkü durağı Isparta olacak.
 ISPARTA 11 İL ARASINDA
Sosyal Kooperatifler Eğitim ve Tanıtım Treni ile ilgili bilgi veren Ticaret İl Müdürü Özcan Kesmen, “Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan’ın çok önem verdiği Sosyal Kooperatifçilik Treni 1 Ekim’de Ankara’dan hareket etti. Ankara’dan sonra bu tren 11 ilimizi ziyaret edecek. Bu 11 il içerisine girmiş olmamız bizim için onur ve gurur verici bir olay. 11 ilin içerisinde Eskişehir, Kütahya, Aydın, Afyonkarahisar, Balıkesir, Manisa, İzmir, Denizli, Isparta ve Konya bulunmaktadır” dedi.
SAAT 09.00’DA GAR’DA OLACAK
Trenin Isparta’yla ilgili programını anlatan Kesmen, şunları söyledi: “Trenimiz 11 Ekim Perşembe günü saat 09.00’da Isparta’ya gelecek. Engelliler, yaşlılar, eski hükümlüleri topluma kazandırmak için bir proje hazırlandı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın burada çok büyük desteği var. Örneğin yaşlı ve engelli bakımı mezunu öğrenciler var. Amaç kooperatif kurarak mezun olan öğrencileri hasta ve çocuk bakımı ihtiyaç olan kişilere eleman göndermesi. Bunlar okulunda yetişen insanlar. Bu proje bunu kapsıyor. Projenin kapsamı çok geniş. Bu proje sivil toplum örgütlerine birebir anlatılacak. Sayın valimiz de bu konuda bize çok destek vermektedir. Kooperatifçiler 6. Bölge Birlik başkanımızın da büyük destekleri var. Kendisiyle sürekli istişare halindeyiz. Bu kooperatiflerimizi nasıl geliştirebiliriz, kadın kooperatiflerini hayata nasıl kazandırabiliriz diye çalışıyoruz. En büyük amacımız toplumun gelir düzeyini artırmak ve iş istihdamını yaratmak.
GÜN BOYU ETKİNLİKLER OLACAK
Perşembe günü trenimiz Isparta’ya gelecek. Folklor ekibi ve mehteran ile güzel bir karşılama yapacağız. Gelen ekipten bir arkadaşımızla Isparta Merkez İmam Hatip Ortaokulu’nda kodlama atölyesi yapılacak. 8-15 yaş arasındaki öğrencilere 20 bilgisayar kurulacak ve akşama kadar kodlama programı üzerine çalışılacak. Daha sonra saat 10’da Barida Hotels’de bir toplantı yapılacak. Toplantıdan önce orada stantlar kurulacak. Gülbirlik gül ürünü standı olacak. Ayrıca Lavanta Kokulu Kadın Girişimcileri, Isparta Gülümse Kadınlar Kooperatifinin birer stantları olacak. Ayrıca Güneykent’te kadınlarımızın yaptıkları el ürünlerinin tanıtım standı olacak. Burada kooperatiflerin önemini ön plana çıkaracağız. Öğleden sonra da saat 14.30’da SDÜ’de bir söyleyişi olacak. Söyleşinin ana temasını öğrencilerin gelecekte yol haritasını belirlemek üzerine olacak.”
11 EKİM PERŞEMBE
• Saat : 09.00 Yer : Tren Garı
-              Karşılama ve Çiçek Verilmesi
-              Mehteran Gösterisi
-              Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Ekibi Gösterisi Yer : Merkez İsparta İmam Hatip Ortaokulu
-              Çocuklar İçin Kodlama Atölyesi
• Saat : 10.00
Yer: Barida Hotels Toplantı Salonu - “Sosyal Kooperatif” Konulu Bilgilendirme Toplantısı
• Saat : 14.30
Yer: Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu (Doğu Yerleşkesi)
- Sosyal Kooperatif, İlham Verenler Söyleşisi

Anahtar Kelimeler:
Salı 27.2 ° / 13.9 °
Çarşamba 26 ° / 14.9 °
Perşembe 26.2 ° / 10.9 °