Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

SOSYAL Konutta YENİ BİR MÜJDE GELDİ

SOSYAL Konutta YENİ BİR MÜJDE GELDİ

ISPARTA 19.12.2019 18:52:00 0
SOSYAL Konutta YENİ BİR MÜJDE GELDİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen özel bir toplantı ile tanıtımı gerçekleştirilen 100 bin sosyal konut projesinde yeni bir müjde geldi.
 
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinesinde, Hazine ve Maliye Bakanlığı himayesinde TOKİ tarafından gerçekleştirilecek olan 100 bin sosyal konut başvuruları dün itibari ile başladı.  İlk gün projeye başvuruda bulunan kişi sayısı 17 bin 500 olarak açıklanırken Ziraat Bankası şubelerinde yaşanan yoğunluğun ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı vatandaşın başvuru işlemlerini kolaylaştırmak adına e devlet platformuna taşındı.  Bakanlık tarafından yayımlanan açıklamada "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız öncülüğünde üretilecek 100 bin sosyal konuta yönelik başvurularınızı Dijital Türkiye Portalı üzerinden gerçekleştirebilirsiniz" denildi.  İsteyen kişiler Ziraat Bankası şubeleri üzerinden, isteyen kişiler ise Ziraat Bankası şubeleri üzerinden yapabilecek.
100 BİN SOSYAL KONUT BAŞVURUSU
E - DEVLET ÜZERİNDEN NASIL YAPILACAK?
İlk olarak e devlet şifresi ve kimlik numaranız ile sisteme giriş yapın. E Devlet şifreniz yoksa bankaların internet şubesi üzerinden de e devlet portalına geçiş yapma imkanınız bulunuyor.  Siteye giriş yaptıktan sonra arama bölümüne TOKİ yazın ve sorgula butonuna basın. Gelen yeni ekranda TOKİ Yeni konut  / iş yeri başvurusu butonunu basın ve gelen yeni ekranda devam eti tıklayın.  Gelen yeni ekranda yeni başvuru yazılı yeri seçin. Gelen yeni ekranda il seçeneğini belirleyerek bavur butonunu tıklamanız durumunda başvurunuzu sonuçlandırabilirsiniz...
TOKİ 100 BİN SOSYAL KONUT PROJESİNE KİMLER
BAŞVURUDA BULUNABİLİR, BAŞVURU ŞARTLARI NELER?
2020 yılında ucuz ev sahibi olmak için TOKİ sosyal konut projesinden yararlanmak isteyen kişilerin; Türk vatandaşı olması,  Projenin bulundğuu il ve ilçe sınırları içerisinde en az 1 yıldır ikamet ediyor olması ya da projenin bulunduğu il ve ilçe nüfusuna kayıtlı olması (söz konusu şart sadece 2+1 konutlar için aranmakta olup 3+1 orta gelir grubu konutlarda aranmamaktadır) TOKİ projelerinden daha önce konut satın almamış olmak,  Başvuruda bulunan kişinin kendisine, eşine ya da velayeti altında olan çocuklarına ait konut bulunmaması  Aylık hane halkı geliri toplamının en fazla net 5 bin 500 lira olması yani bu rakamı aşmaması (İstanbul için 6 bin lira olarak uygulanacak) Başvuruda bulunulduğu tarih itibari ile en az 25 yaşında olmak.
TOKİ 100 BİN SOSYAL KONUT FİYATLARI KAÇ
LİRA, AYLIK TAKSİTLER NE KADAR?
TOKİ 2+1 Sosyal Konut Alt Gelir Grubu Ev Fiyatları en düşük 140 bin lira, en yüksek 180 bin lira,  TOKİ 3+1 Sosyal Konut Alt Gelir Grubu Ev Fiyatları en düşük 160 bin lira, en yüksek 210 bin lira olarak açıklandı. Söz konusu konutlar 240 ay vadeli olarak düşük peşinatla satılacak, vatandaş kira öder gibi ev sahibi olacak.
 
 

Anahtar Kelimeler: geldi m?jde yeni konutta sosyal
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °
Pazartesi 26.3 ° / 14.1 °