Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

SON DAKİKA HABER Isparta İMEK Stajyer Öğrenciler İçin; Olağanüstü Toplandı

SON DAKİKA HABER Isparta İMEK Stajyer Öğrenciler İçin; Olağanüstü Toplandı

ISPARTA 21.02.2024 16:08:00 0
SON DAKİKA HABER  Isparta İMEK Stajyer Öğrenciler İçin;  Olağanüstü Toplandı

İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu (İMEK) Olağanüstü olarak Isparta Valisi Sayın Aydın Baruş başkanlığında “işyeri eğitimi alan öğrencilerin eğitim aldıkları işyerlerinin iş sağlığı ve güvenliği açısından değerlendirilmesi ve denetlenmesi gündemiyle” gündemiyle toplandı.

Isparta Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen toplantıya; Isparta Valisi Sayın Aydın BARUŞ’un yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Fatih YAMAN, ITSO Başkan Yardımcısı Şakir UYGUN, Isparta Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkan Vekili İsmail UYGUN, üniversite temsilcileri, ilgili kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sendika ve meslek odası temsilcileri katıldı. Gündemle ilgili Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri tarafından sunum gerçekleştirildi. 

STAJYER ÖĞRENCİLERİN 

DURUMU MASAYA YATIRILDI 

Yapılan sunumda Isparta’da 1496 işyerinde Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı eğitim kurumlarında eğitim gören 1729 öğrencinin staj yaptığı, son 4 yılda 15 hafif iş kazası gerçekleştiği bilgisi paylaşıldı. Daha sonra Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2024/36 sayılı “Mesleki Eğitimde İş Sağlığı Güvenliği” genelgesi kapsamında, öğrencilerin staj yaptığı işyerlerinde İş Sağlığı Güvenliği açısından alınması gereken tedbirlerle ilgili Kurul üyelerinin görüşleri alınarak toplantı sona erdi. 


Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °